Värderingar viktiga för Herencos nya CFO

Herenco välkomnar André Jonsson, ny CFO på Herenco AB. En verksamhetsnära person som gillar att förstå processer och som fastnade för Den gröna påsen.

Efter utbildning på Jönköping International Business School (JIBS) klev André in i detaljhandeln. Med roller som redovisningschef och ekonomichef gick han sedan vidare till tillverkningsindustrin.

– Jag har jobbat mycket mot verksamheterna med produktion, sälj och inköp. Har även haft möjlighet att se olika bolag med olika ägarformer, vilket har varit väldigt intressant och nyttigt. Alla ägarformer har sina fördelar, säger André Jonsson.

Att arbeta nära Herencos verksamheter och få möjlighet att lära sig förpackningsindustrin, är två saker som André ser fram emot i sin nya roll.

– Jag har en bra grund och har lång bakgrund inom tillverkande industrin, vilket gör att jag har sett olika processer och sätt att jobba. Jag är en verksamhetsnära person som gillar att förstå processer och flöden, för att dra slutsatser på de delarna.

Herencos långsiktighet och Den gröna påsen var två delar som fick André att fastna för rollen. Men även samhällsengagemanget som finns i bolaget.

– Jag hade hört talas om Den gröna påsen och gillar att det finns en stabil grundtanke om vad man vill och syftet med verksamheten. Samhällsengagemanget ger en till dimension och visar att det finns en tydlig själ i företaget, säger André.