Packaging Solutions

Tobias Lidevei – Emballator Tectubes nya VD

Tjänsten som vd på Emballator Tectubes kom spontant för Tobias Lidevei men bolagets värdegrund gjorde valet självklart.

Den 20 april tar Falköpingsbon Tobias Lidevei över som VD på Herencoföretaget Emballator Tectubes i Hjo.
Tobias är i grunden civilekonom men efter bara några yrkesverksamma år sökte han sig tillbaka till skolbänken.

– Jag insåg att det kunde vara intressant att bli livsmedelsingenjör. Jag hade lite anknytning till livsmedel genom företaget jag jobbat på och tyckte att det var en intressant inriktning. Kombinerar man ekonomi med en ingenjörsutbildning så blir det bra, tänkte jag, säger Tobias Lidevei.

Nu har han många år i tillverkande industrier i ryggsäcken, senast som Business Unit Manager för ett annat stort Hjo-företag. När han nu kliver in som ny ledare på Emballator Tectubes vill han skapa starka team internt och fortsätta utveckla verksamheten.

– Medarbetarna måste själva våga utvecklas. Som vd är det viktigt att omge sig med kompetent och motiverad personal för att kunna nå långsiktig lönsamhet och tillväxt.

Förutom bolagets värdegrund i allmänhet och den gröna påsen i synnerhet drog Emballator Tectubes in den nya VD:n Tobias med sin höga produktionskvalitet och produktexport.

– Emballator Tectubes är ett bolag som tillverkar produkter många känner igen och som finns hos konsumenter runt om i världen. I mina tidigare roller har jag arbetat med kundfokus och strävat efter att innovera produkter för att kunna erbjuda en produktportfölj som är i framkant på marknaden. Det är också sunt att ha bra mål och en tydlig vision att sträva mot inom företaget. Kan vi göra våra kunder framgångsrika blir vi framgångsrika.

Vad är det första du gör när du kliver in i en ny verksamhet?
– Jag frågar mig alltid ”Vad är flaskhalsen?”. Det är bra att tänka både högt och lågt, i både stort och smått för att kunna lösa utmaningen. När en flaskhals är löst flyttar sig utmaningen vidare och då får vi lösa den där.

Utveckling och ödmjukhet
Han menar att Herencos värdegrund och vision stämmer väl med det han har gjort och vill fortsätta att arbeta med.

– Samtidigt känner jag mig ödmjuk inför all den kompetens som finns inom de samlade bolagen. Jag ser fram emot att ta del av den kompetens och framåtanda som finns i Herenco och hoppas kunna fortsätta att utvecklas som både person och företagsledare, säger han.