Indoor Climate

Teamet och helhetslösningen är viktigt för Sun Off Jönköping

Solskyddskedjan Sun Off finns i hela Sverige, från Boden i norr till Helsingborg i söder. En av butikerna finns i Jönköping och där ser Mikael Petersson med team till att privata och offentliga byggnader skyddas mot sol.

För Sun Off Jönköping är helhetslösningen för kunderna det viktigaste. En bra solskyddsprodukt minskar inte bara sol utan ger även en bra värmetemperatur inomhus. Minst lika viktigt är designen, som både ska passa och matcha byggnaden den monteras på.

– Frågan vi får är ofta ”Vi vill bli av med solen, den skiner så starkt”, men vi vet att det är mycket mer än så kopplat till ett bra solskydd. Det finns olika krav beroende på vad är det för hus och om det är nybyggnation behövs något annat, säger Mikael Petersson, platschef på Sun Offs butik i Jönköping.

Produktion i Mullsjö
En del i helhetslösningen är snabb och bra service, en annan del är att alltid erbjuda gratis hembesök. Tack vare att Nimex är Sun Offs systerföretag är kedjan den enda i Sverige som erbjuder egen- och svensktillverkade produkter producerade i Mullsjö, vilket även kan bidra till snabbare leverans.

– Det finns många fördelar med att vår produktion är i Sverige. Dels kan vi leverera fort och vi kan enklare få fram reservdelar och liknande. Vårt samarbete och relation med Nimex är väldigt stark.

Sun Offs kunder består av allt från bostadsrättsföreningar och byggbolag, till privatkunder. Genom aktiv marknadsbearbetning i form av bland annat relationsbyggande arbete med fastighetsmäklare och föreningar har Sun Off byggt ett välkänt varumärke.

– För oss är det viktigt att väcka intresset innan det finns och på olika sätt arbeta med uppletande försäljning. Vi märker direkt när vi inte är aktiva genom digital marknadsföring eller andra aktiviteter. Vi har jobbat jättehårt med sociala medier och det har fungerat jättebra.

Nära dialog
För Jönköpingsbutiken är privatkunder och offentlig sektor de största kundgrupperna, för Sun Off i till exempel Stockholm är det mer fokus på större byggprojekt.

– Vi är bra på olika saker i de olika områdena. Vi har en nära dialog, vilket gör att vi kan stötta varandra. Alla butiker är som en familj. Även för oss lokalt i Jönköping är Vi:et det viktigaste, alla måste hjälpas åt, säger Mikael.

Sun Off ingår i Nimex som ägs sedan augusti av Herenco Invest.