Starkt teknikintresse hos Herencos nya produktionsutvecklingschef

Ett starkt teknikintresse och viljan att utvecklas som person har fått Raimo Michelsen att testa på nya roller, branscher och företag. Sedan september är han ny produktionsutvecklingschef på Herenco och redo för nästa uppdrag.

Redan under uppväxten fick Raimo Michelsen upp ögonen för teknik. Med en universitetsutbildning sponsrad av Volvo och med stark koppling till företagets verksamhet i Olofström blev Raimo verkstadsingenjör med produktionsteknisk inriktning. Sedan dess har företagen och branscherna varit många och rollerna ännu fler. Den senaste rollen var ett interim-uppdrag som produktionschef för ett företag som tillverkar modulhus.
– Det är en förmån för mig att genom åren kunnat byta jobb och få nya erfarenheter. Jag har arbetat i olika typer av verksamheter och ofta sett mina anställningar som projekt där vi ska ta oss från punkt A till punkt B. Sedan är det en personlig utveckling och utmaning som har drivit mig, säger Raimo Michelsen som arbetat med allt från ekonomi till produktionsteknik.

Att få möjlighet att fortsätta utvecklas samt kombinera teknik med att vara med och lyfta organisationen var även det som lockade Raimo till Herenco.
– Jag gillar att arbeta med människor och att se mina kollegor utvecklas. Det är väldigt kul att se när någon lyfter i sin yrkesroll. Jag hoppas att vi tillsammans kan genomföra förbättringar i hur och vad vi gör. Det här är nya branscher för mig och det ska bli kul att lära mig mer.

Mycket tid kommer att spenderas på Herencos bolag, framför allt inom Emballator och de olika produktionsenheterna. Utöver engagemanget i sitt arbete är Raimo aktiv i olika föreningar runt Värnamo – och tränar gärna själv.
– Jag försöker röra mycket på mig, det är allt från löpning, skidåkning, cykling till rullskidor och innebandy – det är riktigt kul.