Sofia Axelsson – ny i Herencos styrelse

Det var spännande diskussioner med Lovisa Hamrin som gjorde Sofia Axelsson intresserad av att få arbeta nära Herenco. Nu, många år senare, är hon ny styrelseledamot i koncernen.

Hon börjar varje morgon med att läsa Jönköpings-Posten men det var Lovisa Hamrin, Herencos VD, som gjorde Sofia genuint nyfiken på Herenco som koncern.

-Jag berörs av den spännande resa som Herenco gör. Lovisa har en häftig uppgift när hon med styrelsen och bolagens hjälp ska lyfta verksamheten in i framtiden, säger Sofia.

Foto: Nurel Kosolu

Lönsamhet
Något hon drivs av är lönsam tillväxt, ett begrepp Herencos anställda känner till vid det här laget.

-Det är ett enormt viktigt mål. Sedan ser jag fram emot att tillsammans med ledning och styrelse utmana Herencos portfölj av bolag och fokusområden och utforska hur vi kan utveckla och bygga vidare på det vi redan har.

Hon har erfarenhet av ledningsarbete och marknadsföring. Dels som VD för Svedbergs och dels inom brand & marketing på Husqvarna.

-Varumärke och dess mål och syfte är andra viktiga frågor. Vad står vi för och vem är vi till för? Det har jag och Patrik Olderius pratat om: att besvara frågan om varför Herenco finns och vilka våra målgrupper är. Det handlar om att säkra Herenco för framtiden, vi ska vara lika relevanta imorgon som vi är idag.

Fritid
Hon trivs bra med att arbeta mycket men när det väl är dags att vara ledig reser hon gärna med sin familj.

-Sedan har vi ett semesterhus i Örserum dit vi åker för att varva ned och ha familjetid, sommar som vinter.

Spänd för framtiden
-Herenco är ett spännande företag och en spännande styrelse som jag ser fram emot att arbeta med över tid. Jag jobbar i ett bolag som alltid har haft förmågan att använda sin förmåga till innovation för att kunna hitta nya möjligheter och det är jag övertygad om att Herenco kommer kunna göra också, avslutar Sofia.

Nyheter