Nytt test – Hövding ger bäst skydd för cyklister

Hövding, ett av Herencos delägda innehav, får högsta betyg i Länsförsäkringars senaste test av cykelhjälmar. Testresultatet visar att Hövdings airbag för cyklister ger allra bäst skydd mot hjärnskakning.
Foto: Hövding

Testet utfördes av Länsförsäkringar tillsammans med KTH (Kungliga Tekniska Högskolan) och totalt testades tolv traditionella cykelhjälmar samt Hövdings. De genomförda testerna innehöll ett så kallat snett islag, vilket innefattar risken att få hjärnskakning. Lagkravet för att få sälja cykelhjälmar på den svenska marknaden innehåller endast test av ett rakt islag, vilket innebär att Länsförsäkringars test var betydligt tuffare.

Hövding och flera av de traditionella hjälmarna i testet har skydd mot rotation, som ofta kopplas till hjärnskakning, och just Hövding är enligt testet det huvudskydd som ger allra bäst skydd mot hjärnskakning.

– Detta är en viktig bekräftelse och ytterligare ett starkt erkännande av Hövdings förmåga att skydda. Hövding är den enda cykelhjälmen i testet som får fem av fem stjärnor, trots att detta test är bra mycket tuffare än vad som krävs av hjälmar som finns på marknaden idag. Detta ger oss ytterligare energi att arbeta för att så många som möjligt ska skydda sig med en Hövding, säger Hövding CTO Heino Wendelrup, i ett pressmeddelande.

Läs hela pressmeddelandet här.