Ny VD på Herenco-ägda Hamhus – ”tror på expansion”

I början av september tillträder Simon Harrius som ny VD för Herencos fastighetsbolag Hamhus. Jönköpingssonen Harrius har lång erfarenhet av fastighetsförvaltning i Jönköping. ”Jag ser fram emot att få vara med och utveckla staden som jag bor i!”

Det är ingen överdrift att säga att Simon Harrius kan det här med hus. Han är född och uppvuxen på Ljungarum i Jönköping och utbildad civilekonom vid Stockholms universitet. Han har jobbat som fastighetsmäklare, men de senaste tio åren har han varit verksam inom Regionfastigheter i Region Jönköpings län: de senaste fem åren som chef för fastighetsförvaltningen.
Även privat har han erfarenhet av fastighetsförvaltning, då han och hans fru har lagt ner mycket tid och omsorg på att renovera en centralt belägen villa i klassisk tjugotalsstil.

”Det har varit mycket projektledning och ganska många hantverkare inblandade – men nu är vi klara och det har varit ett väldigt kul projekt. Nu går det mesta av fritiden åt till barnen och deras aktiviteter. Det är en ny tid i livet”, konstaterar Simon Harrius.

Varför valde du att söka dig till Hamhus?
”Hamhus har en ambition att växa i Jönköping genom förvärv och nyexploatering. Jag ser fram emot att få vara med och utveckla staden som jag bor i. Hamhus har även förtydligat sitt fokus på kontor, kommersiella lokaler och samhällsfastigheter. Eftersom jag har jobbat mycket med lokaler för vård, skola och omsorg hoppas jag kunna bidra med en förståelse om hyresgästens verksamhet. Jag vet hur man tänker som hyresgäst i en samhällsfastighet. Möjligheten att få göra affärer lockade också, jag gillar kundkontakten. Ett annat skäl är att jag tycker om Herencos värderingar – jag kan verkligen identifiera mig med dem.”

Vad krävs av ett bra kontor?
”Ett bra kontor ska stödja verksamheten som bedrivs där. Personligen tycker jag att det är spännande med aktivitetsbaserade kontor. När de är genomförda på ett genomtänkt sätt som passar verksamheten så kan det bli väldigt bra. Jag kan tänka mig annorlunda kontor än de traditionella, man ska inte vara alltför låst i tanken kring hur ett kontor ska vara.”

Hur ser ditt drömboende ut?
”Vi har ju vårt drömboende, vi är nöjda! Men visst, någon gång i livet vore det spännande att få bygga ett helt nytt hus och ta alla beslut från början.”