Människor

Ny VD på Emballator Mellerud Plast

Joakim Johannesson är värmlänningen med ett hjärta som klappar lite extra för Västergötland. Den första september tillträdde han som VD för Emballator Melleruds Plast. ”Inom Emballator finns en härlig laganda som borgar för fortsatt tillväxt. Jag ser fram emot att få vara med och utveckla ett företag med stark förankring i lokalsamhället.”

Värmlänning eller västgöte, det är frågan? Dialekten andas båda och det visar sig stämma rätt bra.
”Jag är uppväxt längst ut på Värmlandsnäs som är en stor udde i Vänern. Rent historiskt har det alltid varit mycket kontakt med Kållandsö och Lidköping – förr i världen var ju Vänern ett sätt att transportera sig – så rent dialektalt pratar jag värmländska med starka inslag av västgötska”, berättar den historie- och hembygdsintresserade värmlänningen.

Närmast kommer Joakim Johannesson från en tjänst som Director Sales and Marketing vid Somas Instruments i Säffle, ett företag specialiserat på regler- och avstängningsventiler. Med det nya jobbet som VD för Melleruds Plast byter han material – men det är inte första gången. En internationell karriär inom försäljning har omfattat allt från materialhanteringssystem hos Electrolux MTH System till cellulosa och massatillverkning. Han har bland annat sålt fiberlinjer för Kverner och varit affärsområdeschef för Metso.

Säffle är den fasta punkten som han alltid har återvänt till mellan utlandsuppdragen och det är här han bor i dag tillsammans med familjen. Fritiden ägnas åt friluftsliv, jakt och fiske samt den lokala idrottsföreningen. Det finns också anledning att värva Joakim Johannesson till quiz-laget vid nästa personalfest.
”Ja, jag tycker att det är väldigt kul med frågesport…”, erkänner Joakim som sökte sig till Emballator av flera skäl.

”Jag tycker att Emballator Melleruds Plast är en spännande helhet som har hela kedjan från produktutveckling till egen produktion. Personligen gillar jag också att Emballator är en del av en privatägd koncern och kan identifiera mig med Herencos värderingar; att man vill vara delaktig lokalt och vara en aktiv del av samhället som företaget verkar i.”

Nu ser han fram emot att få leda medarbetarna i den fortsatta tillväxtprocessen.
”Att få jobba aktivt med tillväxt är något som jag har erfarenhet av från flera arbetsplatser. Tillsammans har vi lyckats få bolagen att utvecklas och växa på ett väldigt tillfredsställande sätt. Emballator Melleruds Plast har också stora möjligheter att utvecklas över tid. Jag känner att vi är ett bra lag. Det finns en positiv anda i företaget och det är viktigt.”
Utmaningen är, för Emballator som för så många andra, att utveckla hållbara lösningar, säger Joakim Johannesson:
”Vi har en utvecklingsbar produkt och jag tror att vi har stora möjligheter att vara med och påverka. Miljöfrågorna gäller oss alla. Vi måste hjälpa våra kunder att lösa sina förpackningsutmaningar genom att skapa en förpackningar som är optimerade ur hållbarhetssynpunkt.”