Människor

Ny VD på Acticon

Herenco-ägda ventilationsexperten Acticon har fått en ny VD. Tommy Kreivi Sandell ser fram emot att leda verksamheten genom en intensiv utvecklingsfas. ”Vi ska möta samhällets behov av innovativ och energieffektiv ventilation.”

Tommy Kreivi Sandell är ingenjör och ekonom, och började som teknisk säljare på Acticon 2011. Sedan 2016 har han varit bolagets försäljningschef och den första mars tillträdde han som VD.

”Jag har trivts på Acticon sedan dag ett. Vi har en dynamisk företagskultur som präglas av innovation och handlingskraft. Dessutom har vi en ägare som tror på det vi gör. Det ger oss tryggheten att satsa framåt”, konstaterar Tommy Kreivi Sandell.

Acticon är experter på energieffektiv ventilation för inomhusklimat i privata och offentliga miljöer, med specialkompetens inom bostäder och storkök. Kunderna är installationsföretag inom ventilation och VVS samt bygg- och fastighetsbolag. Bolaget har sitt huvudkontor i Bankeryd, har 16 medarbetare och omsätter cirka 85 miljoner. Sedan 2015 ingår Acticon i Herenco-koncernen.

”Just nu har vi ett intensivt innovationsfokus med utveckling av nya produkter som ska möta samhällets behov av energieffektiv och behovsstyrd ventilation. Vi ligger redan i framkant med produkter som renar och återvinner energi ur luften och kommer att fortsätta vår utveckling inom området”, säger Tommy Kreivi Sandell som också ska leda Acticons vidare expansion på marknaden.

”Vi planerar att etablera oss på nya exportmarknader samtidigt som vi intensifierar marknadsbearbetningen i Sverige.”

Kontinuitet och långsiktighet i kundrelationerna är en av Acticons framgångsfaktorer – och något som han tycker är centralt även i ledarskapet.

”Att vår personal utvecklas, trivs och väljer att stanna hos oss är oerhört viktigt för våra fortsatta framgångar. Jag tror på att ge mina medarbetare ansvar – hos oss på Acticon är det okej att göra fel och lära sig av misstagen. Det skapar delaktighet och engagemang och hjälper oss att utvecklas tillsammans”, säger Tommy Kreivi Sandell och betonar att han faktiskt inte tänker på ventilation dygnets alla timmar. Ett aktivt familjeliv står i centrum på fritiden.

”Jag gillar konditionsidrotter, särskilt längdskidåkning, även om det var några år sedan jag körde Vasaloppet. Så jag är en uthållig VD!”