Ny koordinator på Herenco

Igår välkomnade vi Alice Berntsson som nyanställd koordinator på Herenco. Fokus kommer bland annat vara arbetet med Herencos varumärke samt intern och extern kommunikation.

En av Herencos grundstenar i den Gröna Påsen är ”Medarbetare”. Vi har som mål är att vara en attraktiv arbetsgivare och våra medarbetare är vår viktigaste resurs.

Vad har du för bakgrund och erfarenhet?
— Jag har de senaste fem åren arbetat som marknadskoordinator hos en av Europas ledande släpvagns- och båttrailertillverkare. Där arbetade jag främst med den svenska marknaden och marknadsföring mot slutkund men även B2B. Mitt arbete bestod av allt från kampanjer till sociala medier, införsäljningsmaterial, ambassadörsprogram och att stötta säljchefer med olika typer av material. Innan det studerade jag Grafisk form och kommunikation i Jönköping och arbetade samtidigt på Jönköpings-Posten som frilansreporter, främst på sportredaktionen.

Vad kände du till om Herenco innan du började hos oss?
— Att det är ett ägarbolag som äger bolag inom olika branscher runtom i Sverige och att de tidigare ägde Hall Media och Jönköpings-Posten. Hade även lite koll på att Herenco engagerar sig i och stöttar olika projekt utöver bolagen.

Vad fick dig att fastna för Herenco?
— En blandning av olika saker men framför allt att det är ett spännande bolag med lokal förankring och en stark framåtanda. Men också att få möjligheten att bidra i arbetet med Herencos varumärke och bolagen i koncernen.

Vad har du för förväntningar på jobbet?
— Att jag kommer lära mig minst 1000 nya saker första veckan och sedan 1000 till… Men främst att få ta del av Herencos värld och genom min roll arbeta med varumärket och kommunikation.

Alice kommer vara ansvarig för våra uppdateringar av hemsida och LinkedIn. Följer du inte Herencos LinkedIn-sida så är det dags nu för att ta del av spännande innehåll framöver!