Packaging Solutions

Ny försäljningschef till Emballator Tectubes

Emballator fortsätter att utveckla affären i nära samarbete med kunderna. Nya försäljningschefen för Emballator Tectubes, Jim Johannesson, är en riktig tryck- och förpackningsnörd. ”Tectubes har förtroendet från många stora varumärken och det ska bli fantastiskt roligt att få hjälpa både nya och etablerade kunder att växa.”

Om det är någon som kan tryck, så är det Jim Johannesson.
”Jag är uppfostrad i den grafiska branschen och jobbade med alla typer av traditionella tryck och trycksaker i mer än 20 år. Jag har bland annat arbetat för stora tryckerikoncerner som Taberg Media Group och Elanders som projektledare, försäljningschef och som planerings- och produktionschef. Jag har även varit VD för två tryckerier och har upplevt hur branschen har krympt under det tidiga 2000-talet”.

2013 tog han steget över till förpackningsbranschen med fokus på wellpapp. Inom Smurfit Kappa-koncernen var Jim VD för två dotterbolag och sålde allt från ”bruna lådor” till avancerade offsettryckta förpackningar och displayer. Närmast kommer Jim från en tjänst som försäljningschef på Kartongbolaget. Privat bor han i Viken tillsammans med sin sambo och vovve, och så har han två vid det här laget utflugna barn.

”Jag sökte mig till Tectubes eftersom det är så vansinnigt spännande förpackningar! Vi levererar verkligen kundunika förpackningar med starkt fokus på tryck”, resonerar Jim som känner att hans gedigna bakgrund inom tryck och förpackningar kommer väl till pass i dialogen med kunderna.

”Jag hoppas att jag med min breda erfarenhet av olika kunders behov och processer ska kunna stötta dem i besluten och bidra med mervärden. Eftersom jag har jobbat mycket mot reklambyråer tidigare så vet jag också hur viktigt det är att kunna föra dialogen med byråns grafiska designers för att hitta rätt lösning för kunden.”

En av de mest spännande utmaningarna blir den pågående internationaliseringen.

”Vi finns redan i dag på den internationella marknaden men jag tror att Emballator Tectubes med vårt tekniska kunnande och omfattande erfarenhet skulle kunna hitta många nya kunder i Europa och globalt.”

Som en del av Emballator-koncernen har Emballator Tectubes extra slagkraft, menar Jim.

”Vi kan agera både som det lilla, flexibla bolaget och samverka i koncernen med komplexa helhetslösningar. Det är en styrka!”