Ny affärsutvecklare på Herenco

Utveckla säljprocesserna och se till att lönsamheten ökar i Herencos industri- och handelsbolag är en av de sakerna Daniel Häggström har på sitt bord som ny affärsutvecklare på Herenco. Daniel är 38 år och bor i Bankeryd med sambo och sina två barn.

– Det är ett brett och varierat uppdrag. Affärerna ser olika ut i bolagen. Det gör min roll så mycket mer intressant, säger han.

Daniel är uppvuxen i Borås men efter cirka 20 år i Jönköping känner han sig nu både som smålänning och västgöte.

– Det är en fördel som affärsutvecklare för smålänningen frågar ”Vad kostar det? Och västgöten ”Kostar det nåt?”. Det är något som jag bär med mig till förhandlingarna och i mitt affärsmannaskap, säger han och skrattar glatt.

Foto: Göran Bard.

Inköp, innovation, säljmarknad
Daniels roll är att ha fokus på de kommersiella processerna inom Vättern Industrier, Emballatorgruppen och PacsOn. Arbetet utgår från de tre ledorden inköp, innovation, sälj och marknad.

En del i det är att fungera som ett stöd i bolagens inköpsprocesser.

– Ska ett avtal skrivas kan jag se det med andra ögon. Tillsammans med bolagens representanter lägger vi upp strategier som vi sedan håller oss till under förhandlingarna. Emballatorgruppen har exempelvis stora råvarukostnader. Det innebär att varje procent, som vi får ner kostnaderna vid förhandlingsbordet med, får stora effekter, säger han.

Daniel har också ett finger med i den utbildning som handlar om SuperOffice som är ett system där säljare enklare ska kunna strukturera sin vardag. Inne- och utesäljarna kan via det gå in och se hur säljprocessen fortlöper.

– För att kunna stötta bolagen i koncernen på bästa sätt i affärsprocesserna och vidareutveckla alltifrån inköp och försäljning till innovation, var Daniel en viktig rekrytering för oss, berättar Thomas Bergdahl, VD för Herencos industri- och handelsföretag.

Daniel ser positivt på Herencos framtid och det är där som ordet innovation kommer in.

– Vi har många starka bolag med flera bra erbjudanden. Utmaningen blir att behålla den. Det är här produktutveckling och att fortsätta utvecklas är väldigt viktigt.

– Koncernen har även en stabil ägare som ser långsiktigt på sin roll. Det skapar trygghet i bolagen. De ska finnas i framtiden och det finns en strategi och plan för det, säger han.

Han tar även Emballator som exempel när det gäller innovation. Där arbetar man på nya miljövänliga alternativ till plast till produkter inom livsmedels- och läkemedelsindustrin.

– Kunderna ställer högre och högre krav på miljövänliga alternativ. Vi måste ligga i framkant för att möta det, våga pröva olika lösningar och ha ett nära samarbete med de som forskar inom våra områden. Som jag ser det går alla Herencos bolag en spännande framtid till mötes, säger han.