Packaging Solutions

Norges största mejeriföretag väljer Emballator Tectubes

Emballator Tectubes har tagit fram två aluminiumtuber för mjukost till Norges största mejeriföretag Tine. De lanserades i februari och har fått ett fint mottagande på marknaden.

– Vi är stolta över att ha fått den här ordern. Det känns även fint att kunden är nöjd med de produkter som vi levererar. Vår förhoppning är att det ska leda till ett fördjupat samarbete mellan bolagen i framtiden, säger Göran Öhrn, försäljningschef, Emballator Tectubes.

Tine är Norges motsvarighet till Arla och en ledande marknadsaktör av dagligvaror till landets livsmedelsbutiker. Företaget producerar och levererar allt från exempelvis mjölk, till yoghurt, smör, juice, proteindrycker, gröt och grädde.

De är även Norges största osttillverkare och mjukost i tub är en ny produkt som företaget nu valt att satsa på.

Emballator Tectubes har i över 100 år utvecklat, designat och producerat, tuber. De har nu fått en ny kund i Tine och med detta tagit sin in på en ny marknad med sin aluminiumtub. Det har kunnat ske tack vare ett fördjupat och längre samarbete med dess norska kund och Emballator Tectubes interna leverantör av tubhattar Emballator Växjöplast.

Emballator Tectubes har tagit fram två tuber till Tine. Den ena för skinkost och den andra för baconost.

– Våra tuber i kombination med Tine’s utmärkta smältost har sen de släpptes rönt stora framgångar i Norge. De har bland annat utsetts till bäst i test i en marknadsundersökning för dessa produkter. Det känns fantastiskt fint för vår del, säger han.

Det är det norska företaget Tine som svarat för designen som Emballator Tectubes jobbat utifrån. Den skiljer sig från den som finns i Sverige i den här produktkategorin. Tine har valt att följa den som finns på företagets övriga produkter. De har alla namnet Norvegia och ett traditionellt norskt mönster. Designen har fått ett positivt gensvar i vårt grannland.

– Vi planerar att tillverka cirka tre miljoner tuber om året i ett inledningsskede. Sedan får vi se hur allt utvecklas. Vår förhoppning är att Tine släpper fler smaker så att vi får ta fram fler tuber till företaget i framtiden, säger han.