Ny strategisk inköpare på PacsOn

Marie Åsliden börjar i mars månad att arbeta som strategisk inköpare på PacsOn:s moderbolag. Det innebär bland annat att hon samordnar bolagets inköp, hjälper till med avtal och bygger relationer med leverantörer och kunder.

Så fort som jag såg tjänsten förstod jag att den är min. Den passar mig som handen i handsken. Nu är jag riktigt taggad att få ta mig an utmaningen, säger hon.

Marie Åsliden arbetade i tio år som strategisk inköpare på Husqvarna. Bolaget tillverkar motorsågar och gräsklippare. De säljer även många produkter som skyddskläder, hjälmar, hörselskydd, kängor och reservdelar. Hennes jobb var att hitta rätt leverantörer för detta åt Husqvarna. Det var ett arbete där hon fick
arbeta en hel del med internationella kontakter.

– Det var världens bästa tjänst, men efter tio år valde jag att sluta. Jag kände helt enkelt att jag ville göra något annat, säger hon.

Förra året började hon som Strategisk inköpare på Saab Avionics på Stensholm i Huskvarna. Det är en tjänst hon nu haft i sju månader.

– Den blev inte som jag tänkt mig. Jag vill jobba som med strategiska inköp. Min tjänst kom nu att handla mer om administrativa uppgifter. Det var en av anledningarna till att jag sökt mig till PacsOn, säger hon.

Marie bor med sin man och sina två barn på 4 och 6 år i en 1960-talsvilla i Kättilstorp i Jönköping. Familjen har levt i området en längre tid men flyttade nyligen till ett annat hus där.

– Vi håller nu på att renovera så vi får vår villa som vi vill ha den. Jag gillar inredning och har många idéer hur huset ska se ut invändigt. Det ska vara ordning och reda och fint inomhus, säger hon.

På fritiden tränar hon yoga och så gillar hennes man att flyga. Det har blivit ett gemensamt intresse för familjen.

– Han gillar att vara uppe i luften med flygplanet och jag vill resa till ett mål. Det har gjort att vi nu kombinerar det här vilket är väldigt roligt, säger hon.

Det är inte svårt att lista ut vilka erfarenheter som hon kommer att bidra med till sitt nya jobb. Tio år på den globala marknaden som strategisk inköpare säger ju bara det en hel del.

– Det är riktigt roligt att få hålla på med inköp. Jag älskar ju att shoppa så för mig är det här är utan tvekan världens bästa jobb, säger hon och skrattar glatt.

text: Göran Bard

Nyheter