Maria ska utveckla Herencos hållbarhetskoncept

Målet för Emballator-bolagen är att bli ledande inom hållbara förpackningar i Norden. För att nå dit har Maria Edqvist Schultz klivit in i rollen som Head of Sustainability. Med öppenhet, kreativitet och driv ska hon leda hållbarhetsarbetet på en central nivå.

Hållbarhet är en tydlig del av Herencos DNA och arbetet inom hela koncernen. För att kunna stötta Herencos bolag och främst Emballator kommer den nya rollen bland annat innebära koordinering av hållbarhetsprojekt. En roll som Maria Edqvist Schultz fastnade för direkt.

– Möjligheten att få komma in där inte så mycket är gjort och bygga upp något är väldigt intressant. Det kändes också som Emballators områden plåt och plast passade mig jättebra. Att få kombinera de områdena med hållbarhet känns jätteintressant, säger Maria.

”För lite träffa folk”

Just plåt och plast är inga nya material för Maria. Bland sina tidigare uppdrag finns tjänster som ansvarig för leverantörskvalitet inom just formsprutning och plåt, men då inom fordonsindustrin. Utöver det har Marias karriär handlat mycket om kvalitetssäkring, miljösamordning, produktionsprocesser och internrevision inom miljö och kvalitet.

– Jag är kemi- och miljöingenjör i grunden men efter två år på labb kom jag på att det inte är det här jag vill göra. Det var för mycket prover, för lite träffa folk och efter något år som ämneslärare på högstadiet hamnade jag i industrin.

Arbetet hos Herenco och Emballator kommer att ha sin grund i koncernens Code of conduct och Den gröna påsen.

– Allt vi gör inom det här området kopplas dit, alla värderingar är jätteviktiga.

Vilka förväntningar har du på jobbet?

– Jag förväntar mig att få vara med och utveckla hållbarhetsområdet, vilket är jättespännande. Jag förväntar mig bra samarbeten och bra dialog med de företag inom koncernen som jag kommer jobba med. Jag kommer lyssna in alla idéer som finns och försöka summera samt driva framåt. Jag är en öppen person med vilja att göra förändringar.

Fritiden spenderar Maria gärna i en kajak, med en bok eller med familjen. När det inte är pandemi är att resa och upptäcka nya kulturer och människor också ett intresse.

– Jag har rest en del i mitt liv och tycker mycket om bland annat Asien. Jag skulle vilja åka mer till Sydamerika och gärna till Costa Rica. Att lära mig nytt och komma in i samhällen är något jag tycker om, säger Maria.