Indoor Climate

Klassiska Leif Arvidsson-katalogen fyller 25

Nu är den 25e katalogen från Leif Arvidsson på väg ut till kunderna. När andra lägger gammelmedia på hyllan väljer ”LA” att kombinera tryckta och digitala medier. Strategin är… enkel. ”Vi vill göra det enkelt för våra kunder och då funkar den här kombinationen väldigt bra”, säger VD Mattias Park.

Enkel att bläddra i med tydliga flikar för olika produktområden och med massor av kunskap och praktiska råd. Katalogen från Leif Arvidsson har haft samma upplägg i alla år, och det är något som uppskattas av kunderna.

”Katalogen är en viktig igenkänningsfaktor och signalerar att vi är ett bolag med kontinuitet, att vi är pålitliga och kunniga. Att katalogen har karaktären av en handbok med utbildningar och checklistor gör att den kommer till användning på många olika sätt”, förklarar Mattias Park.

Att behålla och fortsätta att utveckla katalogen som ett komplement till den digitala resan har därför varit en självklarhet. Parallellt lanseras en helt ny sajt med vässade e-handelsmöjligheter, instruktionsvideos och utbildningspaket.

”Vi ser en tydlig trend att allt mer styrs till webben, både vad gäller beställningar och informationssökande. Men många kunder har katalogen framför sig när de söker. Vi har strävat efter att hitta en bra mix och funktionalitet där de båda verktygen kompletterar varandra.”
Leif Arvidsson är specialisten på byggmaterial med anknytning fönster och dörrar – till exempel tätningslister, fogmassor, fönsterkitt, beslag, fönster- och väggventiler. LA är en ledande leverantör till företag som jobbar med just fönsterrenovering men kunderna finns inom hela byggbranschen. Företaget startades av sin namne Leif år 1983 – idag har det 24 engagerade medarbetare och omsätter nästan 100 miljoner kronor. Sedan 1998 ingår företaget i Herenco-ägda Vättern Industrier.

Jubileumskatalogen går ut i 35 000 exemplar till utvalda kunder. Ur hållbarhetssynpunkt väljer man att inte överdistribuera. Och självklart är det så, säger Mattias Park, att den tryckta upplagan minskar för varje år, i takt med att trafiken till webben ökar:

”Men under överskådlig framtid så kommer vi att behålla vår katalog eftersom den är ett effektivt och omtyckt verktyg. Ett märkligt år som 2020 är det dessutom extra skönt att stå för långsiktighet. Vissa saker är som de alltid har varit – och Leif Arvidssons katalog är en av dem!”