Packaging Solutions

Kent Viitanen utsedd till ny koncernchef för Emballator

Målet är att göra Emballator till en betydligt större och mer internationell förpackningskoncern med starkt fokus på hållbarhet och innovation. För att leda tillväxten har Emballator nu rekryterat en ny VD och koncernchef, Kent Viitanen – en erfaren och senior företagsledare med en lång och framgångsrik karriär på SKF.

Kent Viitanen, VD och koncernchef Emballator, och Anders Davidsson, VD och koncernchef Herenco Holding och styrelseordförande Emballator.

För att möjliggöra fortsatt snabb expansion har Emballator rekryterat Kent Viitanen som ny VD och koncernchef. Kent är en senior och erfaren företagsledare med en lång och framgångsrik karriär på SKF.

Kent studerade på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och började sedan arbeta för SKF i olika roller inom controlling och finans. Han fortsatte med att driva fabriker och bolag i Österrike, Italien och Tyskland. Han ledde senare divisionen Renewable Energy (med stora, internationella kunder, t.ex. Vestas) och blev medlem i SKF Group Senior Management Team. Sedan 2017 har han varit ansvarig för Global Bearing Operations och 2022 utsågs han till president för EMEA.

Med start i januari 2023 kommer han att ta rollen som koncernchef för Emballator.

– Jag är taggad inför att ge mig ut på den här resan med Emballator och jag ser verkligen fram emot att lära känna teamet och verksamheten, säger Kent Viitanen och fortsätter:

–Jag gillar verkligen de ambitiösa tillväxtplanerna och koncernens värderingar.

För Herenco, ägaren till Emballator, är rekryteringen av en högkvalitativ VD ett viktigt steg mot att nå förpackningskoncernens ambitiösa tillväxtmål. Anders Davidsson, VD för Herenco Holding sedan mars 2022 och styrelseordförande i Emballator, är mycket nöjd med rekryteringen av Kent Viitanen.

– Kent har ett stort intresse för människor och är en mycket omtyckt ledare. Han är nyfiken, ansvarsfull och en hårt arbetande person med ett starkt tillväxtfokus. Samtidigt är han ödmjuk, social och jordnära vilket passar bra med kulturen inom Emballator och Herenco, säger Anders Davidsson.

I samband med rekryteringen av Kent Viitanen har det beslutats att huvudkontoret för Emballator kommer att placeras i Ulricehamn, i anslutning till den största produktionsanläggningen i koncernen.

 

Vid frågor vänligen kontakta Anders Davidsson på +46 (0)70 545 70 80 eller anders.davidsson@herenco.com

 

OM EMBALLATOR
Emballatorkoncernen erbjuder ett brett utbud av förpackningslösningar, med en mängd olika produkter i olika material, för marknadssegment som färg, kemiteknik, läkemedel, livsmedel, skönhet och personlig vård. Koncernen har omkring 900 anställda och en årlig omsättning på cirka 2,5 miljarder SEK. Koncernen är uppdelad i tre affärsområden, Emballator Metal Group, Emballator Packaging Innovations och Emballator Packaging UK, och har tio tillverkningsenheter i Sverige, Finland och Storbritannien.

Läs mer på emballator.com