Jönköpings-Posten nomineras till Årets Dagstidning

Hallmedias tidning Jönköpings-Posten har nominerats till helhetspriset Årets Dagstidning 2018 av organisationen TU, Tidningsutgivarna

Det är i helhetspriset Årets Dagstidning som JP är en av totalt tre nominerade tidningar. De andra två nominerade är Sörmlands Media och Norrbottens Media.

– Det känns helt fantastiskt, det finns ingen tidningsredaktion i Sverige som förtjänar det här mer än JP, säger Patricia Svensson, onlinechef på Hall Media.

– Det här är JP-medarbetarnas pris helt och hållet och jag är superstolt över deras jobb.

I motiveringen lyfts satsningar som gjorts under året. Satsningarna som gjorts är bland annat #jkpgåsikt, Smålands litteraturpodd och ett större fokus på grävande journalistik.

– Medarbetarna har på kort tid visat mod att testa nya saker samtidigt som man inte har övergett ambitionen att ge läsarna och användarna riktigt bra lokal journalistik, säger Patricia Svensson.

Hall Medias vd Mats Tidstrand är särskilt stolt över att man är nominerad till helhetspriset.

Så lyder motiveringen

Sent på tåget. Men viken spurt! Det har sprutat ut nya satsningar under 2017, enligt principen ”Låt oss prova!" TV, event, prenumerationsmodeller, gräv och poddar, inget är numera detta traditionella och familjeägda mediehus främmande. Den kulturförändring som den nominerade därmed ger prov på, framstår som nästintill sagolik. Därtill med en förtroendeingivande resultaträkning som ger bas för ytterligare nydanande experiment under 2018.

– Det är otroligt roligt att få detta uppmärksammat och fantastiskt roligt att vara nominerad till helhetspriset som verkligen sätter fingret på att alla avdelningar och hela bolagets insatser ger resultat, säger han.

– I allt hårt arbete och de i förändringsprocesser som vi står i är det fantastiskt roligt att uppmärksammas med en sådan här motivering som gör en stolt, säger han.

Nyheter