Packaging Solutions

Investering i automation ger förbättrad produktion på Emballator Växjö

Emballator Växjö producerar över 600 miljoner produkter varje år. Tack vare ett projekt tillsammans med Herenco har stora delar av produktionsflödet nu automatiserats.

Verksamheten har genom projektet utvecklats till att vara en av norra Europas mest moderna fabriker för kapsyler och förslutningar.

Formsprutningsprocessen för att producera kapsyler och förslutningar har gått från att vara manuell i flera steg till en helt automatiserad produktion. Från granulat till färdig kapsyl, på pall på lager.

Fördelarna med projektet är många, två av dem är digitalisering av hela flödet och förbättrad arbetsmiljö för de anställda. Allt är kontrollerat och styrt av affärssystemet, helt digitalt.
– Vi insåg att vi hade en hel del saker i produktion som inte fungerade på ett bra sätt. Det var trångt i lokalerna, vi hade ergonomiska problem och det var svårt att hålla produktionen ren. Nu är allt förutom kvalitetskontrollen automatiserad. Vi har förbättrat vår standard tack vare högre kvalitetskontroll och ökad leveranssäkerhet, säger Jens Petersson, Sälj- och marknadschef på Emballator Växjö.