Packaging Solutions

Innovativ kommunikation på Tectubes i Hjo

Tectubes i Hjo slår sig igenom mediebruset med innovativ kommunikation.

Specialtryckta tuber med tydliga budskap
I dagens mediala samhälle gäller det att hitta nya smarta sätt att nå ut. Hur man paketerar sitt innehåll är av stor vikt för att mottagaren ska stanna upp och lyssna. Emballator Tectubes i Hjo har tagit fram en innovativ metod som skiljer sig från mängden.

Emballator Tectubes har tillverkat olika sorters tuber i över 100 år och i dag har man två fabriker på olika platser i Sverige. Företaget tillverkar åt en bred kundkrets som är utspridd över Skandinavien och de producerar årligen över 300 miljoner tuber. Med mångårig erfarenhet har kunderna stannat kvar och fortsätter beställa. För att nå ut till alla befintliga kunder och visa upp både sin målbild med företaget och sin affärsplan, har Emballator Tectubes tryckt upp speciella tuber med seriestrippar.

– Med hjälp av lite kreativ kommunikation har vi tagit fram ett sätt att enkelt ta till sig vår affärsplan. Vi har fyra fokusområden vi jobbar inom och därför har vi lika många serierutor som illustration. Vi har delat ut tuben någon månad nu och upplever att den blir uppskattad av mottagarna, säger Anders Andersson, VD på Emballator Tectubes.

Mer lättillgänglig information
Sen några månader tillbaka har företaget tryckt upp läsvärda tuberna och delat ut till både egna anställda och till kunder. Med hjälp av det enklare formatet och en mer handgriplig kanal hoppas man kunna skapa ett samförstånd i hur affärsmodellen ser ut och hur man jobbar. Idén togs fram av Tectubes företagsledning och illustrationerna står självaste VD, Anders Andersson, för.

– Vi gör det här för att skapa ett samförstånd om vad vi håller på med och för att folk ska läsa vår affärsplan. Det är ett sätt att få kommunikationen att tränga igenom det vardagliga mediebruset. Vi skapar en kanal som är ett roligare format än muntliga presentationer och Power-Points. Man får något att hålla i som också är lätt att ta till sig. Vi har heller aldrig sett någon presentera sin affärsplan i det här formatet. Jag gillar själv att teckna och vi i ledningen tänkte att det kunde vara ett roligt sätt att presentera informationen på, avslutar Anders Andersson.