Sun Shading

Herencos innehav Sun Off växer med fler butiker

I november 2022 förvärvades Markis & Persienn Fabriken i Växjö, Ljungby, Kalmar och Varberg av Herenco. Från och med januari 2023 är solskyddskedjan en del av Sun Off.

Markis & Persienn Fabriken grundades 2004 i Växjö och har sedan starten även etablerats i Varberg, Kalmar och Ljungby. Företaget förvärvades av Herenco i november 2022 och blir nu en del av Sun Off.

– Magkänslan är väldigt bra. Efter 18 år med Markis & Persienn tar vi nu nästa kliv in i framtiden; vi får större muskler och goda synergier, inte minst i form av nya och fler kollegor. Vi tror dessutom att vi med vår erfarenhet kan tillföra mycket till organisationen, säger Lars Roström, Markis & Persienn, i ett pressmeddelande.

Sun Off är Sveriges ledande butikskedja inom solskydd och finns från Boden i norr till Helsingborg i söder. Sun Off är, sedan augusti 2021, en del av Herenco efter förvärvet av Nimex Group.

– Vi på Sun Off har följt Markis & Persienn under flera år och är imponerade över deras utveckling. Att nu få välkomna gänget till oss, med den kunskap och det kontaktnät de besitter, gör oss stolta. Känslan inför 2023 är mycket positiv, säger Jessica Bäckman, marknadskoordinator på Sun Off, i ett pressmeddelande.