Packaging Solutions

Herencos helägda bolag Emballator förvärvar finska Europak Oy

Emballator, ett av Herencos helägda bolag, förvärvar den finska förpackningstillverkaren Europak Oy. I och med förvärvet stärker Emballator sin närvaro i norra Europa.

Europak arbetar med kunder inom marknader som till exempel kemi och mat och produktportföljen består av formblåsta förpackningar, främst dunkar. Europak grundades 1980, är baserat i Espoo i Finland och ägs av investmentföretaget Korpi Capital Oy och av Europaks VD Harri Laaksonen.

Slutförandet av transaktionen är föremål för sedvanliga avslutningsvillkor och förväntas äga rum den 1 september 2023.

– Detta är en satsning som förstärker vår position i framför allt Finland och Baltikum och passar helt in i vår strategi att bli det givna valet av förpackningspartner i Norden och norra Europa, säger Kent Viitanen, CEO för Emballator Group AB, i ett pressmeddelande.

Europak kommer att jobba i nära samarbete med Emballator Mellerud som har ett liknande och kompletterande sortiment. Europak är ett företag med en omsättning på knappt 100 miljoner svenska kronor med 18 anställda. Köpeskillingen har inte offentliggjorts.

Läs hela pressmeddelandet på Emballator.com.

Mer om Emballator

Emballator utvecklar och tillverkar förpackningslösningar i metall, plast och aluminium. Tillsammans har Emballator-gruppen ett av de bredaste sortiment av förpackningar i branschen.