Indoor Climate

Herencos golvbolagsgrupp skapar nya samarbetsmöjligheter

Att samarbeta och dra nytta av varandras unika kompetenser är grundtanken med Herencos golvbolagsgrupp FloorCo. Under knappt ett år har JKS Golv och Miljöhallen Golv gjort det till verklighet i Lammhults nya skola.

Från vänster: Stefan Mörberg, Andreas Gustavsson och Christopher Lindoff.

Den nya skolan i Lammhult håller som bäst på att färdigställas när det är dags att dokumentera samarbetet. Ett samarbete som har pågått i knappt ett år och där JKS Golv, baserat i Växjö, fått förstärkning av Miljöhallen Golv, baserat i Jönköping.

Omfattande projekt

Medarbetarna Stefan Mörberg, Christopher Lindoff och Andreas Gustavsson guidar runt i lokalerna och pratar om det gemensamma projektet.

– Det unika med det här projektet är parketten som är lagd på läktaren i idrottshallen. Vi har inte tidigare lagt just den här typen av golv på det här sättet, så det har varit väldigt roligt att se slutresultatet, förklarar Stefan Mörberg, Miljöhallen Golv.

Christopher på JKS Golv fyller i.

– Utöver läktaren har vi även lagt mattor i flera rum, kaklat i köket och lagt liknande parkett i matsalen och kontor. Det har varit ett omfattande projekt och det känns kul att vi har gjort det tillsammans, säger Christopher.

”Verkligen en styrka”

Att samarbeta har i det här fallet resulterat i en bredare kompetens – Miljöhallen Golv har bidragit med sin kunskap kring golvläggning och JKS Golv har projektlett samt levererat mattläggning och plattsättning.

– Eftersom det här har gått så bra och verkligen fungerat tror jag att vi kommer jobba så här igen. Det blir verkligen en styrka att kunna presentera ett gemensamt erbjudande mot kund med en bredare kunskapsbas, säger Christopher.

Skulle du säga att det här ett typexempel på vad FloorCo är?

– Ja, verkligen. Att hitta samarbeten över bolagsgränserna och jobba tillsammans är precis vad FloorCo handlar om och ska vara. Det är otroligt kul att vi så här tidigt i FloorCos resa kan se tydliga resultat av vår ambition och vi ser fram emot att göra fler projekt likt det här, säger Oskar Drott, ekonomichef samt tillförordnad affärsområdesansvarig för FloorCo.

 

Se fler bilder från projektet i Lammhult nedan.