Herencos delägda innehav öppnar butik med OKQ8

OKQ8 öppnar en obemannad butik vid sin Minipris-station i Linköping. Den obemannade butiken drivs av Storekey, Lifvs tekniska lösning, och ger OKQ8 möjlighet att öka sin service mot kunderna.
Pressbild OKQ8 och Lifvs

I och med den nya obemannade butiken blir OKQ8 först ut i drivmedelsbranschen att öppna en butik som är öppen dygnet runt och som kunden får tillgång till via en app. Lifvs tekniska lösning Storekey är OKQ8s strategiska partner i satsningen.

– Vi är stolta över att OKQ8 har valt Storekeys plattform som strategisk teknisk partner för att kunna driva expansionen av deras autonoma butiker. Vi ser fram emot att bidra till en positiv upplevelse för OKQ8:s kunder i dessa nya innovativa butiker runt om i landet, säger Daniel Lundh, grundare Storekey, i ett pressmeddelande.

OKQ8 planerar att öppna två butiker under 2022 och först ut är Linköping, där butiken ligger bredvid företagets Minipris-station.

– Autonoma butiker ger oss nya möjligheter att öka vår servicegrad på platser där vi idag endast säljer drivmedel via våra Minipris-stationer. Genom Storekeys tekniska plattform gör vi det smidigt och enkelt för medlemmar och kunder att handla de viktigaste basvarorna, oavsett tidpunkt på dygnet, säger Karin Hellgren, Kommunikationschef på OKQ8, i ett pressmeddelande.