Indoor Climate

Herencos bolag skapar mötesplats för ”Klimatet i rummet”

Fem bolag inom Herenco gör gemensam sak och öppnar butik, showroom och kontor i södra Stockholm. Målet är att stärka det gemensamma erbjudandet för ”Klimatet i rummet” med produkter inom ventilation, fönsterrenovering och solskyddsprodukter.

Mattias Park, VD på Leif Arvidsson.
Mattias Park, VD på Leif Arvidsson.

”En given mötesplats för hantverkare och kunder. En plats där rätt kompetens för rådgivning och rätt produkter finns. En plats för spännande möten över bolagsgränserna och samlingsplats med starkt kundfokus.”

Så sammanfattar Mattias Park, VD på Leif Arvidsson och projektledare, ambitionen med satsningen. Totalt kommer mellan 10 och 15 personer att arbeta i lokalen som dels rymmer en yrkesbutik för Leif Arvidsson, dels kontor och showroom för LGG Inneklimat, Acticon, Hagab och Nimex.

– Det blir både roligare och bättre om vi gör det här tillsammans i stället för var och en för sig. Vi kommer kunna stärka vårt gemensamma kunderbjudande och nå fler kunder. Vi tror också att det här blir en naturlig plats för olika typer av möten och vi kommer även kunna arrangera kundevent. Det här är ett typexempel på när 1 + 1 blir 3, säger Mattias Park.

”Är så förväntansfull”

De nyproducerade lokalerna har en gemensam entré för alla besökare. Det är nytt, ljust, luftigt och nära mellan butik och kontor.

– Det är en modern butik och kontorsrum, fikarum och gemensamma ytor en våning upp. Det har blivit superbra och jag är så förväntansfull och glad över vårt gemensamma arbete.

För Leif Arvidsson blir den nya butiken ett komplement till yrkesbutiken i Kista och en del i en större satsning på Stockholms-området. Förutom produkter från Leif Arvidssons sortiment kommer Nimex och LGG Inneklimat att ha ett showroom för sina produkter. Hagab och Acticon kommer att ha sina produkter och säljare på plats.

– Vi på LA är glada att kunna bredda vårt erbjudande i Stockholm. Här kommer det att finnas en säljorganisation från varje bolag och nya tankar och idéer kommer att födas. Det kommer bli mycket roligare att sitta här jämfört med ensam på ett kontorshotell och vi har redan märkt att det blir mycket skratt och energi. Vi har fått skräddarsy insidan och det har varit en spännande utmaning att hitta rätt tillsammans, säger Mattias.

Gemensamt initiativ

Under samlingsnamnet ”Klimatet i rummet” samlar Herenco bolag som arbetar med att på olika sätt förbättra inomhusklimatet i fastigheter. Det kan handla om allt från rätt ventilationslösning till markiser som ser till att det inte blir för varmt.

– Vi är otroligt glada över det här gemensamma initiativet och vi ser framemot att följa hur samarbetet mellan bolagen stärks. Bolagen är ledande inom sina branscher och butiken blir en fullsortimentsbutik för proffskunder. Väldigt spännande satsning, säger Ulf Rostedt, VD på Herenco Invest.

 

Fotnot: Butiken ligger i Västberga Industriområde. Se adress och öppettider på leifarvidsson.se.