Människor

Herenco vill bidra till studenters utveckling genom praktik

Herenco vill samarbeta med orädda, nytänkande, unga människor och förhoppningsvis knyta till sig duktiga framtida medarbetare. Som en del i det tar Herenco – i den mån det går – emot praktikanter. Under fem veckor har Isa Almgren gjort sin praktik hos Herenco.

Praktiken har spenderats med Herencos HR-ansvarig Marie Andersson och har innehållit en variation av uppdrag och erfarenheter. Utöver att få vara en del av Maries vardag och ta del av det löpande arbetet inom HR, har Isa även arbetat med koncerngemensamma policys.
— Det har varit en väldigt bra blandning av uppgifter, som även har gett mig möjligheten att bli en del av Herenco. Jag har fått sitta med Marie på digitala workshops och möten men även haft egna uppgifter. Varierande och väldigt bra, säger Isa.

Isa, som går Human Resources med inriktning företagsekonomi på Jönköping University, har även fått möjlighet att omsätta teoretisk kunskap från utbildningen till verklighet.
— Framför allt när det gäller strategier har jag sett och läst om modellerna, men nu fått se dem i en verksamhet och förstå hur allt fungerar, säger Isa.

Hur har din praktik påverkat dina tankar om kommande yrkesval?
—Jag valde Herenco för att jag ville se en annan del av HR än vad jag har gjort tidigare. Det här har breddat min erfarenhet och varit väldigt givande.

Herenco är ett litet huvudkontor men tar gärna emot unga förmågor i den mån det går.
— För oss är det viktigt med praktik dels för att det tillför något till vår verksamhet, samtidigt som vi vill kunna bidra till studenters utveckling, säger Marie Andersson, HR-ansvarig på Herenco.