Indoor Climate

Herenco rekryterar Rickard Andersson som Affärsområdeschef för Ventilation – Klimatet i rummet

Under hösten 2023 bildade Herenco tre nya affärsområden i syfte att skapa ökat fokus, accelerera tillväxten samt förenkla organisationen. Ett av dessa affärsområden, Ventilation - Klimatet i rummet, består idag av en grupp nischade produktbolag (Hagab, Acticon, Leif Arvidsson, Curant klimat och LGG), verksamma inom ventilation, brandskydd, fönsterrenovering med mera. Gemensamt är att de alla på olika sätt bidrar till ett rent, behagligt och säkert inomhusklimat.

Strategin framåt för affärsområdet Ventilation – Klimatet i rummet är att bredda såväl produktutbud som geografisk täckning. En viktig pusselbit har varit att rekrytera en Affärsområdeschef – ett uppdrag som Rickard Andersson nu tar sig an, med målet att få detta intressanta marknadssegment att växa såväl organiskt som genom förvärv.

Rickard Andersson kommer närmast från en roll som Senior Vice President Supply Chain för Thule Group, där han också är medlem i koncernledningen sedan ett antal år tillbaka. I olika roller har Rickard varit en nyckelspelare för att bygga Thule Group till en framgångsrik och stor, internationell koncern. Tidigare har Rickard även jobbat för Hexpol, IKEA och NCC.

Vi är mycket nöjda med att knyta en toppkraft som Rickard Andersson till detta viktiga satsningsområde.

Anders Davidsson, VD på Herenco

”Vi är mycket nöjda med att knyta en toppkraft som Rickard Andersson till detta viktiga satsningsområde”, säger Herencos VD Anders Davidsson. ”Rickard har ett starkt driv och en väl utvecklad känsla för affärer, samt viktiga erfarenheter från en fantastisk tillväxtresa med Thule Group. Dessutom har han en ödmjuk och jordnära personlighet som passar perfekt med Herencos kultur och värdegrund.”

Rickard Andersson, som är född 1977 och bor med sin familj i Jönköping, kommer att tillträda sin nya tjänst senast i augusti 2024 efter uppsägningstid och överlämning på Thule Group. Han kommer att vara baserad i Jönköping.