Herenco rekryterar Jimmy Persson som chef för affärsområde Flooring

Jimmy Persson

Sedan 2020 har Herenco byggt upp en stark marknadsposition inom golv- och plattsättningsentreprenad i Småland, Blekinge och Halland. Ett antal ledande lokala bolag har förvärvats och utgör nu tillsammans ett eget affärsområde inom Herenco. Affärsområdet har ett helhetser- bjudande inom golvläggning, golvavjämning, plattsättning och badrumsinredning, för såväl privat som offentlig miljö.

Nu har Jimmy Persson rekryterats som ny Affärsområdeschef för Flooring, med uppdrag att vässa kunderbjudandet ytterligare, komplettera produktutbudet, höja effektiviteten och öka samverkan inom affärsområdet. De bolag som idag ingår i Flooring är Miljöhallen, Smålands plattsättning, Winsth Golv, J.K.S Golv, Nättraby Kakelservice Golv och Varbergs Kakelhus. Målet framåt är främst att växa organiskt, men även genom kompletterande förvärv.

 

Jimmy Persson kommer närmast från en roll som ansvarig för Tarketts produktionsanläggningar i Sverige och Polen för trägolv. Han är också medlem i Tarkett AB:s ledningsgrupp. Tidigare har Jimmy bland annat varit VD för Invacare Nordic och haft ledande roller inom Lammhults Design Group och Hilding Anders.

 

– Jimmy är en erfaren och resultatorienterad ledare, som har varit ansvarig för både stora och små organisationer i Sverige och internationellt, säger Herencos VD Anders Davidsson.

Jimmy är en uppskattad ledare, som är intresserad av människor och fokuserar på att bygga starka lag.

– Han är van att hantera tuffa utmaningar och komplexa situationer, och har åstadkommit resultat med högt driv och med ett jordnära, pragmatiskt sätt. Jimmy är en uppskattad ledare, som är intresserad av människor och fokuserar på att bygga starka lag.

 

Jimmy Persson är född 1974 och bor med sin familj i Alvesta. Han kommer att tillträda sin nya tjänst senast i september 2024 efter uppsägningstid och överlämning på Tarkett. Han kommer att vara baserad i Växjö.