Herenco utökar sitt ägande i Lyko

Herenco Holding stärker sitt ägande i hårvårds- och skönhetsbolaget Lyko. Aktieköpet, på ett värde om cirka 36 miljoner, innebär att Herenco och Hamrin Foundation nu äger 16 procent.

Köpet, som genomfördes tisdagen 15 februari 2022, innebär att Herenco Holdings ägarandel i Lyko uppgår till cirka 6,5 procent av kapitalet och rösterna i bolaget.

Hamrin Foundation äger sedan tidigare 9,5 procent av kapitalet i Lyko, vilket innebär att det totala innehavet nu uppgår till 16 procent.

Herenco och Hamrin Foundation är näst största ägaren i Lyko. Herenco är representerat i Lykos styrelse genom ägaren Lovisa Hamrin.

 

Läs mer här.

 

Om Herenco-gruppen

Herenco är ett Jönköpingsbaserat familjedrivet ägarbolag i fjärde generationen som har funnits i 157 år. Företagen Emballator, Herenco Invest, Acticon, Leif Arvidsson, Miljöhallen Golv, Hagab och Nimex är helägda bolag som ingår i koncernen. Koncernen omsätter 3,5 mdr och har cirka 1100 anställda.

Herenco är även delägare i portföljbolagen Nolato (publ), Balco (publ), Lyko (publ), Profoto (publ), Fractal (publ), Lifvs samt huvudägare i JKS Golv och Nättraby Kakelservice. Hamrin Foundation grundades 1985 via donation från familjen Hamrin och har sedan dess delat ut 321 mkr till forskning. Stiftelsen förvaltar både fastigheter i Jönköping och aktier med ett samlat värde om cirka 2,3 mdr.