Herenco ökar farten i innovationsarbetet genom Ignite Sweden

Innovation och produktutveckling är viktiga delar i Herencos bolag. För att öka farten i innovationsarbetet inom koncernens helägda bolag är Herenco en del av Ignite Sweden. Där möts storbolag och startups med ny teknik och nya lösningar.

Majoriteten av innovationsarbetet i Herenco sker inom respektive bolag där kunskap och resurser finns samlade runt bolagets verksamhet. Via Ignite kan Herenco medverka på bland annat matchmaking-dagar, träffa startups och få möjlighet till samarbeten som kan skapa nya affärsmöjligheter för alla parter.

— Att vi kan ha ett helhetsperspektiv på lösningar som vi kan applicera på en eller flera verksamheter är positivt för flera bolag inom koncernen. Vi kan på ett tidigt stadie komma i kontakt med nya tekniker och nya möjligheter, förklarar Daniel Häggström, affärsutvecklare på Herenco.

Under 2020 träffade Herenco ett 30-tal startups och ett par av matchmaking-träffarna har lett till ytterligare samarbete. I mars 2021 fortsatte samarbetet och Herenco har träffat startups inom olika områden.
— Vi tittar brett och dels utifrån befintligt erbjudande eller viktiga frågor som hållbarhet. Där kan det till exempel handla om matchmaking med bolag som arbetar med innovativa material och materialutveckling, exempelvis icke-fossila plaster och alternativa plastmaterial, säger Daniel och fortsätter:
— Nu vid det senaste tillfället träffade vi bolag kopplat till smart produktion. Här är kopplingen till hur vi kan tillämpa AI och olika automatiseringslösningar inom industrin i fokus. Vi träffade flera intressanta bolag som arbetar med allt från förebyggande underhåll med hjälp av AI-teknik, energieffektivisering till maskinövervakning med hjälp av en vanlig mobiltelefon.

Ignite Sweden är ett nationellt program med målet att hjälpa startups att hitta sina första stora kunder. Startups ansöker om att bli en del och sedan får storbolag presentera verkliga affärscase som startups matchas mot.
— Vi vill ligga i framkant med att kunna erbjuda nya och innovativa produkter och tjänster till våra kunder. Det här är ett bra forum där vi på ett tidigt stadie kan se vad som händer och vilken utveckling som finns inom startup-scenen. Vi ser det här som en spännande möjlighet att få in nya idéer och öka farten i vårt eget innovationsarbete, säger Daniel.

Läs mer om Ignite Sweden här.