Herenco ny delägare i Nässjö-företaget #ÄLSKAPLÅT

Herenco är ny delägare i Nässjö-bolaget #ÄLSKAPLÅT. Företaget designar och producerar inredningsprodukter i plåt.

Från vänster: Anne Johansson, #ÄLSKAPLÅT, Lovisa Hamrin, Herenco, och Anna Giss, #ÄLSKAPLÅT.

#ÄLSKAPLÅT grundades under slutet av 2017 av Anna Giss och Anne Johansson. Produkterna designas av duon och säljs via återförsäljare, egen butik och webbutik. Under 2021 har försäljningen online tredubblats sedan 2020. Produktion av samtliga produkter görs i Nässjö.

– Vi är glada att Herenco går in som delägare och ser fram emot samarbetet och utvecklingen framåt. Det är ett företag med stort nätverk där vi känner att det finns intresse för design, säger Anna och Anne.

Småländskt hantverk

Företaget startade ur uppdraget att fylla ett par tomma fönster med något roligt i just plåt. Fler produkter togs fram och grunden till #ÄLSKAPLÅT var lagd.

– Vi tror att fler blir intresserade av det småländska hantverket med lokal tillverkning och design. Våra produkter är snygga, underhållsfria och framför allt hållbara, säger grundarna.

”Drivna entreprenörer”

Duon kompletterar varandra och delar intresset för inredning och design och brinner för att sprida sin design och produkter på en större marknad. Bolaget har varit lönsamt från dag ett och vuxit i snabb takt.

– De här drivna entreprenörerna har lagt grunden till något som har stor potential och det är en resa vi på Herenco inte vill missa, säger Lovisa Hamrin, Herencos ägare.

Köpeskillingen har inte offentliggjorts.

 

Om #ÄLSKAPLÅT

#ÄLSKAPLÅT drivs av två kvinnor, vars hjärnhalvor kompletterar varandra och driver företaget framåt. Tillsammans vill vi sprida vår design och produkter ut på en allt större marknad och vi är extra stolta över att all vår tillverkning sker på det Småländska Höglandet.

Läs mer om #ÄLSKAPLÅT här.