Börsportfölj

Herenco investerar i marknadsledande Profoto

Herencos delägda innehav utökas med Profoto - ett globalt bolag med ljussättningsprodukter för professionella fotografer. Bolaget börsnoterades den 1 juli och Herenco Holding är en av ankarinvesterarna.

Foto: Profoto

Profoto grundades 1968 och har skapat ett ledande globalt varumärke med innovation och medvetenhet kring bättre bilder genom ljus. I Profotos sortiment finns bland annat blixtrar och ljusformare.

En del i att ta klivet ut på börsen är att skapa förutsättningar för ett generationsskifte inom Profoto. Bolaget har varit ägt till stora delar av 88-årige Conny Dufgran som var med och grundade företaget.

– Profoto är ett jättefint bolag med egna produkter och globalt ledarskap. De går väl i linje med vår tillväxtstrategi och den här investeringen gör även att vi utökar vårt nätverk av spännande bolag, säger Lovisa Hamrin, Herencos ägare.

Profoto finns representerat i över 50 marknader globalt och har 91 anställda på huvudkontor i Stockholm och i dotterbolag i USA, Japan, Kina, Tyskland, Frankrike och UK. Bolagets tillväxt har skett organiskt. 2020 uppgick nettoomsättningen till 528 MSEK.