Börsportfölj

Herenco investerar i Fractal

En marknad med dramatisk ökning och ett bolag med spännande tillväxt. Det är två anledningar till att Herenco valde att investera i Fractal.

Fractal Gaming AB grundades av Hannes Wallin och har sedan starten 2010 utvecklats till ett globalt varumärke inom premiumsegmentet av PC gaming-produkter. Bland företagets produkter finns datorchassin, nätaggregat, kylningsprodukter och fläktar, samtliga med gamers som målgrupp.

För Herenco var investeringen långt ifrån självklar.

– När jag fick frågan första gången svarade jag direkt ”Nej, vi tittar inte på bolag i den branschen”. Men sedan var det ändå något som var spännande i deras plan framåt och hur bolaget ser ut. De har vågat gå mot strömmen, säger Carl-Mikael Lindholm, affärsutvecklare och investeringsansvarig på Herenco.

Fractal har en omsättning över 630 miljoner och över 80 anställda. Bolagets försäljning sker i över 50 länder och huvudkontoret är placerat i Göteborg.

– Vi har ett tydligt differentierat premiumvarumärke och en ledande position bland gamers som ställer höga krav på design, prestanda och kvalitet. Mottagandet av våra nya produkter under året har varit positivt med stort intresse och goda omdömen och vi ser fram emot att lansera ytterligare produktnyheter under kommande månader för att ytterligare stärka våra marknadsandelar, säger Hannes Wallin, VD och grundare av Fractal, i delårsrapporten för Q3 2021.

Efter två aktieköp äger Herenco 7,3 procent och är fjärde största ägaren i bolaget. Målsättningen är att kunna öka ägandet och engagemanget ytterligare.

– Fractal har en spännande tillväxt och marknaden har haft en dramatisk ökning de senaste åren som bara ökar. Marknaden för Fractal ökar och de tittar på många andra spännande produkter till spelarna, säger Carl-Mikael.