Herenco investerar i food tech bolaget Lifvs

Herenco ska hjälpa det snabbväxande svenska food tech bolaget att öka etableringstakten i Sverige och på sikt bädda för en internationell expansion.

– Vi tycker Lifvs är ett mycket spännande bolag och är imponerade av vad de har lyckats åstadkomma på så kort tid. Att de tillför en efterlängtad service till glesbygd och landsbygd är i linje med vår syn på samhällsutvecklingen inom valda segment. Från Herencos sida värdesätter vi att få vara med i ett bolag som leder utvecklingen av obemannade butiker, säger – Ulf Rostedt VD Herenco Invest.

Lifvs har på kort tid etablerat en rad obemannade livsmedelsbutiker i Sverige. Butikerna är öppna dygnet runt, har ett fullsortiment med omkring 500 varor och är strategiskt placerade där de behövs som mest. Inte sällan där en lokal butik sedan länge ersatts av en avlägsen stormarknad med en ännu större parkering. Kunden öppnar den obemannade butiken med hjälp av en app.

– Att just Herenco investerar i Lifvs är jättekul. Ett fantastiskt fint familjeföretag med bra värderingar. Deras breda kunskap samt spetskompetenser kommer tillföra mycket för Lifvs fortsatta tillväxt, säger Bea Garcia Grundare & VD på Lifvs.

Herencos investering ger oss möjlighet att fortsätta vår spännande tillväxt. Vidareutveckla vår tekniska plattform, investera i vår supply chain samt självklart öppna fler butiker i Sverige, avslutar Daniel Lundh, grundare & COO på Lifvs.