Herenco investerar i Balco och Nolato

Herenco Holding stärker sin position som huvudägare i Balco och som fjärde största ägare i Nolato.

Aktieköpen gjordes onsdagen den 9 juni 2021 och innebär att Herenco Holding stärker sin position i bolagen.

Herenco Holding ökar sitt ägande i Balco AB (publ) från 23,5 procent till cirka 25 procent.
Även i Nolato (publ) ökar Herenco Holding sitt innehav och äger nu 18,6 procent av rösterna och 8,3 procent av kapitalet tillsammans med Hamrin-stiftelsen. Torsdagen den 10 juni 2021 gjordes ytterligare ett aktieköp i Nolato.

Herenco Holding är representerat i Balcos styrelse genom Carl-Mikael Lindholm och i Nolatos styrelse genom ägaren Lovisa Hamrin.

Om Herenco
Herenco är ett Jönköpingsbaserat familjedrivet ägarbolag i fjärde generationen som har funnits i 156 år. Företagen Emballator, Herenco Invest, Acticon, Leif Arvidsson, Miljöhallen Golv och Hagab är helägda bolag som ingår i koncernen. Tillsammans omsatte bolagen i koncernen 2,6 mdr under 2020 och har 1019 anställda. Herenco är även delägare i portföljbolagen Nolato (publ), Balco (publ), Lyko (publ), Hövding (publ) och Lifvs.

Hamrin-stiftelsen, Carl-Olof och Jenz Hamrins stiftelse, grundades 1985 via donation från familjen Hamrin och har sedan dess delat ut 321 mkr till forskning. Stiftelsen förvaltar både fastigheter i Jönköping och aktier med ett samlat värde om cirka 2,3 mdr.