Herenco Invest ska ta koncernen in på nya marknader

Sedan i mitten av september finns Per Gerleman på plats som ny VD för Herencos nystartade bolag Herenco Invest i Jönköping. Uppdraget är att ge sig in på nya marknader i syfte att förvärva företag.

Sedan i mitten av september finns Per Gerleman på plats som ny VD för Herencos nystartade bolag Herenco Invest i Jönköping. Uppdraget är att ge sig in på nya marknader i syfte att förvärva företag. Herenco har höga förväntningar på det nya bolaget, samtidigt betonar koncernchef Lovisa Hamrin att satsningen är långsiktig och utvecklingen kommer ske stegvis, med start nu.

Det finns en rad kriterier för vilken typ av bolag Herenco Invest söker. Potential att växa är grundläggande.

– Vi söker företag med möjligheter till egen kreativitet och gärna ett mått av nytänk, säger Per Gerleman.

Man är dock tydlig med att företagen man förvärvar inte behöver vara färdiga med sitt utvecklingsarbete, eller ens med att formulera sin exakta framtida riktning. Den resan är Herenco Invest gärna med på.

– Det här är en utvecklingsmöjlighet och en läranderesa för oss, säger Lovisa Hamrin. Herenco Invest kommer vara vårt stora Green house, där värmen är mer påskruvad. Vi har en stor frihet att gå in i bolag vi inte har erfarenhet av sedan tidigare och gradvis växa in i vår roll.

Relevant bakgrund

Per Gerleman kommer ursprungligen från Jönköping och har sin yrkesbakgrund i bankvärlden, med 18 år på SEB i olika roller. Han har varit företagsmarknadschef i Jönköping och länet, kontorschef i Jönköping, regionchef i en av sju regioner i Sverige och har även haft en plats i bankens nationella ledningsgrupp.

– Den mesta tiden har jag faktiskt ändå arbetat mot företag. Vår bank har lånat ut pengar till entreprenörer och jag har varit med i processen när bolagen köpts in, fast ur ett kreditperspektiv. Det är en erfarenhet som jag kommer ha nytta av i mitt nya jobb, konstaterar han.

Herencos roll

Lovisa och Per ser båda att Herenco har mer än bara kapital att tillföra de bolag man går in i. Erfarenheten och nätverket man samlat på sig genom åren kan komma fler till nytta. De beskriver Herenco som en grupp som älskar att utveckla bolag och inspireras av att hitta nya vägar framåt. Det finns en familjekänsla som man vill värna om även framöver.

– Vi har många bolag och blir bättre och bättre på att ta tillvara alla goda exempel i koncernen, säger Lovisa. Vi kan ge relevant stöd och vara bollplank i väldigt många frågor.

FAKTA

Herenco Invest AB är en del av ägarkoncernen Herenco AB

MER INFORMATION

herenco.com

KONTAKTPERSON

Herenco Invest AB
Per Gerleman, VD
Direkt: 036 - 30 40 15
Mobil: 0707 - 49 29 94
E-post: per.gerleman@herencoinvest.se

Nyheter