Indoor Climate

Herenco Invest får ny VD

Uppdraget att bredda Herencos erbjudande och företagsportfölj gör Herenco Invest till en viktig spelare för koncernens framtid. Vid årsskiftet tar Ulf Rostedt över som VD i bolaget.

Med 20 år, varav 11 som koncernchef, i det expansiva ITAB har Ulf Rostedt sett sitt bolag gå från 100 miljoner i omsättning till 6 miljarder. Vid årsskiftet tar han över som ny VD för Herenco Invest.

Lovisa Hamrin, fjärde generationens företagsledare i familjeföretaget Herenco, är nöjd med nyrekryteringen.

– Jag är oerhört glad över att vi knutit till oss en så kompetent och driven person som Ulf. De fina resultaten han har bidragit till genom både organisk utveckling och förvärv är bevis på hans förmåga, säger hon.

– Det har varit en fantastisk förmån att få hjälpa till att utveckla en koncern under så pass lång tid. Under mina år växte vi från ett litet bolag till en global, marknadsledande verksamhet. Jag ser fram emot att göra detsamma på Herenco, säger Ulf.

Ulf vill driva en verksamhet där steget från idé till beslut är kort.

– Jag tror själv på organisationer som är entreprenörsdrivna och när jag började prata med Lovisa kände jag snabbt att Herenco står för samma värderingar som jag. Jag upplever att det redan finns en hälsosam kultur med utrymme för idéer och utveckling så det känns jättespännande att få arbeta vidare för att ta bolaget framåt.

Ulf utgår från Jönköpingskontoret men ser fram emot att spendera mycket tid med presumtiva bolag att arbeta tillsammans med.

– Jag hoppas kunna vara ute på resande fot för att möta både nya och befintliga bolag för att diskutera nya vägar framåt. Sedan har jag en stor portion ödmjukhet inför Herenco som bolag som har gjort en otrolig resa under många år så jag kommer göra allt jag kan för att bidra till en fortsatt stark utveckling.

Han beskriver sig som en enkel person som gillar att kunna göra kostnadskalkyler och ha koll på detaljer i sin verksamhet.

– Ska man jobba med stora beslut måste man kunna detaljer i sin verksamhet, små detaljer kan påverka i slutänden.

Kunskapen om både produktionsteknik och kalkyler kommer både från erfarenhet från ITAB och åren på Linköpings Universitet där han studerade Civilingenjör i maskinteknik. Det kanske också är därifrån nyfikenheten kommer.

– I grund och botten är jag tekniker och vill gärna tro att jag kan det här med flöden, investeringar och teknik. Dessutom är det både intressant och viktigt vid framtida investeringar, säger Ulf.

– Med en stark företagsgrupp som Herenco i ryggen och med Ulf vid rodret på investeringssidan ser jag alla möjligheter för oss att vara en aktiv, utvecklande och synlig ägare med glimten i ögat till befintliga och nya bolag framöver, säger Lovisa.