Sun Shading

Herenco förvärvar Växjö-baserade Markis & Persienn Fabriken

Herenco förvärvar Markis & Persienn Fabriken i Växjö, Ljungby, Kalmar och Varberg. Förvärvet är en del i Herencos satsning på klimatsmarta solskyddsprodukter.

Från vänster: Magnus Leek, Markis & Persienn Fabriken, Ulf Rostedt, Herenco, Lars Roström, Markis & Persienn Fabriken.

Markis & Persienn Fabriken grundades 2004 av Lars Roström och Magnus Leek i Växjö. Sedan starten har företaget erbjudit solskyddslösningar till privata och offentliga miljöer. Bolaget finns, sedan ett par år tillbaka, även i Varberg, Kalmar och Ljungby.

– Solskyddslösningar skapar långsiktig hållbar energihushållning och kompletterar vårt erbjudande kring det klimatsmarta huset. Medarbetarna på Markis & Persienn Fabriken har stor kompetens inom området, högt renommé och är väldigt duktiga. Vi ser framemot att utvecklas och satsa vidare tillsammans, säger Ulf Rostedt, VD Herenco Invest.

Tillsammans omsätter bolagen cirka 50 miljoner och har 17 medarbetare på de fyra orterna. Bland kunderna finns privatpersoner, fastighetsbolag och byggbolag.

– En styrka hos oss är just att vi jobbar med båda delarna, vi är kompletta och har två ben att stå på. Vi har bra personal med hög kunskapsgrad, de är duktiga installatörer och bra folk. Det känns jättebra att sälja till en seriös och bra köpare. Vi gillar det småländska ägandet och ser framemot att utveckla företaget vidare över landet, säger Lars Roström, grundare av Markis & Persienn Fabriken tillsammans med Magnus Leek.

Köpeskillingen har inte offentliggjorts.

 

För mer information, kontakta:

​Ulf Rostedt
VD Herenco Invest
0706-94 86 82, ulf.rostedt@herenco.com