Flooring

Herenco förvärvar Varbergs Kakelhus

Herenco Invest växer inom affärsområdet golv och förvärvar Varbergs Kakelhus, en helhetsleverantör inom kakel och badrumsinredning. I och med förvärvet växer Herenco ytterligare geografiskt.

Varbergs Kakelhus har mer än 25 års erfarenhet av plattsättning, renoveringar av badrum och kök samt nybyggnationer. Företaget utför totalentreprenad och har även en butik med ett brett och komplett sortiment av kakel, klinkers och badrumsinredning.

– Vi fortsätter att bygga vår grupp och får in ytterligare spetskompetens i Varbergs Kakelhus. De ligger bra till geografiskt och har potential att växa ytterligare. Vi ser verkligen framemot att vara med på företagets resa tillsammans med personalen, säger Ulf Rostedt, VD Herenco Invest.

Varbergs Kakelhus kunder är allt från privatpersoner, till bostadsrättsföreningar och företag. Både kontor och butik ligger i Varberg.

– Det känns väldigt bra att bli en del av Herenco och det här kommer ge oss styrka inför framtiden. Vi ser framemot att ha ett kunskapsutbyte med de andra golvbolagen och få andra infallsvinklar kring hur man kan driva företaget. För oss har kundfokus och en hög servicenivå alltid varit viktigt och det kommer det att vara även framöver, säger Magnus Johansson, grundare till Varbergs Kakelhus tillsammans med Peter Svedman.

Varberg Kakelhus omsatte cirka 36 miljoner under 2021 och har 21 anställda. Köpeskillingen har inte offentliggjorts.

 

För mer information, kontakta:

​Ulf Rostedt
VD Herenco Invest
0706-94 86 82, ulf.rostedt@herenco.com