Indoor Climate

Herenco förvärvar Curant Klimat

Från vänster: Ulf Rostedt, VD Herenco Invest, Christian Nordling, Curant Klimat, Johan Lindholm, Curant Klimat, Samuel Wingren, Herenco Invest.

Herenco Invest satsar ytterligare på Klimatet i rummet och förvärvar Örebro-baserade Curant Klimat. Curant säljer högkvalitativa klimatprodukter med tillhörande teknisk rådgivning.

Curant Klimat AB grundades 2003 och företagets verksamhet finns i Örebro. Curant är en bred klimatpartner med teknisk kompetens för inomhusklimat gällande både värme och kyla. Produktportföljen består av bland annat radiatorer, konvektorer, fläktluftvärmare och luftridåer.

För Herenco Invest är Curant Klimat ett bolag som passar väl in i affärsområdet kring Klimatet i rummet där bland annat LGG Inneklimat ingår.

– Det här är ytterligare en satsning på energieffektivitet, hållbarhet och klimatet i rummet. Curant Klimat passar bra ihop med våra övriga bolag och de stärker och utvecklar vårt erbjudande. Vi ser framemot att utveckla bolaget vidare tillsammans med teamet på plats i Örebro, säger Ulf Rostedt, VD Herenco Invest.

Curant Klimat erbjuder energieffektiva och praktiska lösningar för varje enskilt projekt ur ett helhetsperspektiv. Projekten varierar från lägenheter, kontor och större lagerlokaler till fastigheter med mer specifik verksamhet gällande produktion eller sjukhus.

Företaget verkar i hela Sverige och har bland annat levererat klimatlösningar till Polishuset i Kiruna, Rättscenter i Örebro och PostNord i Norrköping.

– Herenco är en trygg och stabil ägare som kommer hjälpa oss att utvecklas i den kurs vi har, det vill säga som en klimatpartner med teknisk kompetens. Känslan är att vi delar grundvärderingar med familjär företagskultur, engagemang och att utveckla personal på alla positioner i företaget, säger Johan Lindholm, Curant Klimat AB.

Curant Klimat har om en omsättning på 80 miljoner och har 17 anställda. Köpeskillingen har inte offentliggjorts.

Om Herenco-gruppen
Herenco är ett Jönköpingsbaserat familjedrivet ägarbolag i fjärde generationen som grundades 1865.

Inom Herenco finns förpackningskoncernen Emballator och Herenco Invest, som investerar i och äger bolag inom ventilation, solskydd och golv. Herenco-koncernen omsätter omkring 3 500 MSEK och har cirka 1 100 medarbetare.

Herenco har även en portfölj av delägda noterade bolag, bland annat Nolato, Balco, Lyko, Profoto och Fractal.

Vill du veta mer?

Kontakta Ulf Rostedt, VD på Herenco Invest, för mer information om förvärvet och Curant Klimat.

Herenco förvärvar Curant Klimat