Herenco förstärker – vi söker analytiker

Herenco AB och Herenco Invest har en period av stark tillväxt framför sig de kommande åren. Det gör att vi nu förstärker vårt team med en analytiker.

På vår agenda finns bland annat identifiering och genomförande av rätt bolagsförvärv. Det handlar om både tilläggsförvärv till befintlig verksamhet men även helt nya områden. Tjänsten som analytiker ingår i ett seniort team med stor erfarenhet inom M&A, ekonomi, företagsvärdering, marknad och ledarskap i större internationella koncerner.

Rollen som analytiker kommer att rapportera till Alfred Gunnevik, investeringsrådgivare.

Hur kan en arbetsdag se ut?
— Du börjar dagen med tanken att ta fram sifferunderlag för de olika koncernbolagen ur redovisningssystemet till en rapport som ska vara klar i slutet av veckan, men får snart i uppgift att boka in ett möte med ett potentiellt förvärv som vi fångat upp och se om det finns andra intressanta bolag i samma sektor. På eftermiddagen lägger du in siffror i en Excel-modell för att analysera ett bolags historik och inser att prognosen som bolaget lämnat inte innehåller tillräckligt stora investeringar för att realisera tillväxten, säger Alfred Gunnevik.

För att passa i rollen som analytiker hos oss behöver du gilla att jobba med siffror och analyser samt ha lätt för att se nya affärsmöjligheter. På vilket sätt innehåller arbetet nya affärsmöjligheter?
— I samband med att du sammanställer rapporter, tar fram beslutsstöd och underlag eller gör research inom nya segment eller branscher är det bra med ett öppet sinne. Om du till exempel sammanställer data för lönsamhet inom en bransch kanske du upptäcker ett bolag som passar perfekt in i en annan del av Herenco-koncernen, eller som har ett smartare arbetssätt som vi själva borde ta till oss. Du kanske också i samband med att du besöker ett bolag blir inspirerad av en entreprenör och ser en intressant möjlighet för Herenco.

Vilken typ av bakgrund och erfarenhet är bra att ha?
— En utbildning inom finans eller redovisning är basen. Sedan ser vi gärna att du har jobbat ett par år med liknande arbete. Det är viktigt med ett affärsmässigt mindset med fokus på intäkter, kostnader, vinst och marknader och vad som kan ge en fördelaktig avkastning. Om du har egen erfarenhet av någon form av affärsverksamhet eller investeringar i aktier är det ett plus.

Tjänsten som analytiker är placerad på vårt kontor i centrala Jönköping, med närhet till kommunikationer och ett bra utbud av lunchrestauranger. Vi ser att tjänsten kan ge en brant utvecklingskurva för en relativt junior person som vill utvecklas hos oss på Herenco.

Sök tjänsten här!