Indoor Climate

Hedrande andraplats till Hagab i Publishingpriset

I fjol producerades boken om det stolta och värdestyrda Hagab och deras brandskyddade ventilationslösningar. I år kom de nära en vinst för sin verksamhetsberättelse.

Herencoföretaget Hagab Industri AB har i många år gjort offensiva satsningar på både varumärke och produktutveckling för att visa att man är en aktör att räkna med. Boken om företaget och dess värderingar är en verksamhetspresentation av hög klass och nominerades till Publishingpriset 2019 under kategorin Verksamhetspresentationer.

– Vi ville visa både internt och externt var vi är på väg och vad vi står för, berättar Hagabs vd Robert Bjursten.

Redan i boktiteln är det tydligt vad företaget vill förmedla.

– Det är med extra stolthet som vi nu kan bläddra i boken om Hagab – “Vi samlas kring tanken att rädda liv och skydda egendom”. Berättelsen om hur man lyckas driva ett företag till det främsta i branschen genom att konsekvent styra efter starka och förankrade värderingar men också berättelsen om några av alla de människor som gjort och gör Hagab till det företag det är, säger vd Robert Bjursten.

Han berättar att de hade siktet inställt på seger men att en andraplats var hedrande. Inte minst eftersom de slog den resursstarka medtävlaren Nationalmuseum i två av fyra bedömningskriterier – ”Trycksaken som fysisk produkt” (tryck, pappersval, etc.) och ”Visuellt”.

Trycksaken har producerats på uppdrag av Hagab av Flodin Fernström Designunit i samarbete med Dictum Factum, Rejnevik Kommunikation. Fotograf Patrik Svedberg och TMG Tabergs.

En av de lyckliga medproducenterna till boken är Marcus Rejnevik från Rejnevik kommunikation. Han menar att ett gott tävlingsresultat bygger stolthet hos alltifrån samarbetspartners till uppdragsgivare och medarbetare.

– Så visst är vi nöjda med att komma tvåa! Allra mest nöjda är vi ändå över produkten i sig som lyckas fånga Hagabs värdegrund och sympatiska sätt att göra affärer på – med relationen i centrum. Att göra den här typen av sammanfattande reflektion över ett ambitiöst företag under en av dess mest framgångsrika perioder är väldigt nyttigt. Man summerar och bygger en plattform samtidigt som man pekar ut en riktning som är strategiskt viktig för vidare satsningar, säger han.