Hamrin-stiftelsens största mottagare är topp 100 i världen

Jönköping International Business School (JIBS) vid Jönköping University är en av världens högst rankade handelshögskolor enligt Financial Times. JIBS är en av Hamrin-stiftelsens största mottagare av anslag.

Financial Times publicerar varje år en lista över världens 100 högst rankade handelshögskolor när det gäller masterutbildningar. Av närmare 15 000 handelshögskolor i världen har JIBS tagit sig in på rankingen.

– Att ta sig in på Financial Times Masters in Management ranking betyder mycket för oss. Vi ser det som en viktig milstolpe och resultatet av flera års målmedvetet arbete med kvalitet och relevans i utbildningen, säger Jerker Moodysson, vd och akademisk ledare på JIBS i ett pressmeddelande.

JIBS har en tydlig entreprenöriell och internationell profil med masterprogram utformade för att attrahera studenter från hela världen. Rankingen visar att studenter upplever att utbildningen ger valuta för pengarna och att de snabbt får jobb efter examen.

Jönköping University med fokus på just JIBS är Hamrin-stiftelsens enskilt största mottagare av anslag.

– Väldigt roligt att JIBS nu får den här bekräftelsen på sitt arbete och masterutbildningen som de erbjuder. Vi har varit en del av JIBS sedan starten och vårt samarbete har inkluderat olika typer av projekt som har varit givande på många plan, säger Lovisa Hamrin, ordförande Hamrin-stiftelsen, ägare Herenco och del i JIBS Advisory Board.