Press

Hamhus storsatsar i Jönköping

Fastighetsbolagen Brandtornet och Hamhus har tagit beslut om byggnation av bostäder respektive kontor på Väster i centrala Jönköping. Byggnationen kommer att påbörjas innan sommaren. Kvarteret Grävlingen har ett fantastiskt läge i centrala Jönköping intill Jönköping University.

Hamhus ägs av The Hamrin Foundation och ingår i Herencosfären.

Brandtornet kommer att bygga ett bostadshus med ca 190 hyresrätter och Hamhus kommer att bygga en kontorsbyggnad om ca 6 000 kvm uthyrningsbara ytor. Byggnaderna kommer tillsammans att omfatta hela kvarteret Grävlingen som idag utgörs av en markparkering. Kvarteret får ett stort gemensamt garage under mark.

”Detta är ett markområde som vi har jobbat med i snart 30 år. Vi är oerhört glada och stolta över att vara med och förädla en sådan viktig yta mitt i centrala Jönköping. Det är vår övertygelse att Jönköping, med sitt unika läge, även fortsättningsvis kommer att växa. Att få vara en del i denna utveckling av Jönköping och att tillskapa nya hyresrätter känns otroligt stimulerande” säger Joachim Nilforsen, VD på Brandtornet.

Vi ser fram emot att kunna erbjuda nybyggda kontorslokaler av hög kvalitet med ett fantastiskt läge i centrala Jönköping intill Jönköping University.

Simon Harrius
Simon Harrius.

”Vi ser fram emot att kunna erbjuda nybyggda kontorslokaler av hög kvalitet med ett fantastiskt läge i centrala Jönköping intill Jönköping University. Som hyresgäst finns det möjlighet att påverka både storleken och utformningen av lokalerna, det är även möjligt att hyra flera våningsplan. Hyresgästerna kan ta del av den service som city erbjuder samt goda möjligheter att rekrytera framtidens talanger från Jönköping University” säger Simon Harrius, VD på Hamhus.

Hamhus och Brandtornet har gett PEAB i uppdrag att genomföra projektet.

Om Hamhus

Hamhus är ett lokalt förankrat fastighetsbolag som ingår i Herencosfären. Bolaget är en del av Jönköpings utveckling och fokuserar på centralt belägna kommersiella fastigheter. Ambitionen är att växa genom förvärv och projektutveckling i Jönköping. Fastigheterna ägs och förvaltas långsiktigt.

Bolagets fastighetsinnehav består av cirka 35 000 kvadratmeter, både lokaler och bostäder med ett totalt fastighetsvärde om cirka 1 miljard.

Hamhus ägs av The Hamrin Foundation som grundades 1985 av familjen Hamrin. Stiftelsen The Hamrin Foundation förvaltar både fastigheter och aktier till ett samlat värde om ca 2 miljarder. The Hamrin Foundation är den största privata bidragsgivaren till Jönköping University och har genom åren investerat nära 350 miljoner i forskning för att ta samhälle, akademi och näringsliv framåt.

Om Brandtornet

Brandtornet är ett familjeägt fastighetsbolag som verkat på fastighetsmarknaden i Jönköping sedan tidigt 90-tal. Bolaget har genom åren vuxit, både genom förvärv och förädling av fastigheter, men framför allt genom nyproduktion av hyresrätter i centrala Jönköping.

I dagsläget har Brandtornet ett fastighetsbestånd på ca. 35 000 kvadratmeter som till största del består av bostäder.

För mer information kontakta:

Simon Harrius
VD Hamhus
036-550 17 33, simon.harrius@hamhus.se

Joachim Nilforsen
VD Brandtornet
036-330 08 62, joachim@brandtornet.se