Hallpressen köper konkurrenten Västboandan

Hallpressen AB förvärvar konkurrenten lokaltidningen Västboandan för att ytterligare stärka sin position i Gislaved och Gnosjö.

– Gratistidningen Västboandan är ett bra, starkt och väletablerat varumärke som vi köper för att vårda det, säger Mats Tidstrand, verkställande direktör för Hallpressen AB, och fortsätter:
– Vi har redan gratistidningen Finnveden.Nu på samma marknad och tänker slå samman produkterna. Men med bibehållna egna namn.

Tidstrand påpekar att även om den digitala publiceringen är prioriterad hos Hallpressen, så står sig pappersprodukterna starka och det känns roligt att kunna göra en sådan här satsning.

Förstärkning

Hallpressen AB ger ut ett 15-tal nyhetsprodukter, både digitala och i papperstryck. Lokaltidningen Västboandan ägs av danska Politikens Lokalaviser som har över 90 svenska och danska tidningar,

– När möjligheten nu dök upp att köpa tidningen så passade det oss. Vi ser stora fördelar med köpet. Vi saknar inte en bra produkt idag, men nu kan vi tillföra ytterligare förstärkning på marknaden, förklarar Mats Tidstrand.

Personalen

Västboandan har fyra anställda, en journalist och tre annonskonsulenter, som Hallpressen tar över.

– Över tid kommer vi att se över organisationen, bland annat är det inte rimligt att de sitter i egen lokal och Värnamo Nyheter/Finnveden.Nu i egen lokal, menar Tidstrand.

Två editioner

Lokaltidningen Västboandan är en gratistidning i papper som utkommer en gång i veckan med en upplaga på cirka 20 000 exemplar. Den sprids i framförallt kommunerna Gislaved och Gnosjö. En gång i månaden har den dessutom gått ut i ett större område.

– Vi slår som sagt samman Västboandan med Finnveden.Nu och kommer att göra två editioner, säger Mats Tidstrand.

Den 8 februari kommer den samordnade gratistidningen ut för första gången.

Nyheter