Expansiva planer i Herenco AB:s förvärvsstrategi

Målet är tydligt: Inom de närmaste åren ska Herenco AB dubblera omsättningen. Vägen dit består bland annat av förvärv inom förpackningsindustrin.

Strategin består av två delar – förvärv av liknande bolag som finns inom Emballator-gruppen i dagsläget och företag som erbjuder förpackningar i andra material än metall och plast eller digital innovation.
— Ett företag som kan stå för en teknisk innovation nära vår produkt och som kan appliceras på våra produkter är jätteintressant. Men även en lösning som är längre ifrån vår nuvarande produkt men som kan kombineras på ett logiskt sätt, säger Thomas Bergdahl, VD Herenco AB.

Varför vill Herenco växa inom just förpackning?
— Vi tror att förpackningens betydelse kommer att öka i framtiden. Dels för transportskydd, dels för att göra innehållet mer attraktivt med olika typer av kommunikation, både i butik och för konsumenten. Förpackningsindustrin ligger i framkant när det gäller hållbarhet och cirkulärt tänk och det är spännande att vara en del av den utvecklingen. Sedan är vi inte beroende av material utan vill förstärka vår position som konverterare.

Kundsegment som är extra intressanta inför framtiden är Läkemedel och Healthcare, men även Färg och Kemteknik där Herenco-ägda Emballator redan har ett starkt erbjudande.

Herenco är långsiktiga och lyhörda för den kultur som bolagen har. Den gröna påsen, som inkluderar Herencos värderingar, är en viktig del i arbetet.
— Vi har även möjlighet att ta det bästa från ett traditionellt familjeföretag och kombinera det med erfarenhet från multinationella organisationer.

 

Är du osäker på om Herenco AB:s strategi är rätt för ditt företag? Herenco Invest söker också förvärv och framgångsrika företag som leds av passionerade entreprenörer. Läs mer om Herenco Invest här!