Indoor Climate

Ett år med Herenco som ägare – ”Vi har fått det bästa av båda världar”

Hur är det som relativt litet bolag att hamna i en större organisation? LGG Inneklimat förvärvades av Herenco under våren 2022 och kan nu summera sitt första år i koncernen.

Fredrik Sturesson, VD och tidigare delägare LGG Inneklimat.
Fredrik Sturesson, VD och tidigare delägare LGG Inneklimat.

För LGG Inneklimat handlar det mesta om kundanpassade klimatlösningar där företaget fokuserar på vattenburen kyla och värme samt högeffektiva spiskåpor. Ett erbjudande som de själva benämner som ”Tailormade air”, helt enkelt skräddarsydda lösningar som förbättrar luften i kommersiella fastigheter och privata bostäder.

– Tack vare en hög efterfrågan har vi jobbat mycket med att öka kapaciteten i vår produktion den senaste tiden. Vi har ökat produktionen med cirka 50 procent i befintliga lokaler och håller på att trimma på alla detaljer. Sedan fokuserar vi också mycket på att besöka våra kunder och samarbetspartners och ta igen mycket efter pandemin, berättar Fredrik Sturesson, VD och tidigare delägare LGG Inneklimat.

"När man har en stark ägare bakom sig är det enklare att jobba med produktutveckling och att utveckla företaget."

Fredrik Sturesson, VD och tidigare delägare LGG Inneklimat
Entreprenöriell anda

Produktutveckling, produktion och huvudkontor är placerat i Kalmar och där arbetar bolaget kontinuerligt med att utveckla, öka och förbättra produktsortimentet av fläktkonvektorer och spiskåpor. Allt för att kunna vara en så bra samarbetspartner till sina kunder som möjligt.

Att fortsatt få vara drivna och köra på i en entreprenöriell anda är något som Fredrik lyfter som en stor fördel med att vara en del av Herenco.

– Vi känner att vi har en chans att utvecklas. När man har en stark ägare bakom sig är det enklare att jobba med produktutveckling och att utveckla företaget. Det känns som Herenco helt är med på vår resa och styr på ett kontrollerat sätt, utan att komma in och peka. Det låter klyschigt, men vi har fått det bästa av båda världar, säger Fredrik.

Från Herenco har LGG bland annat fått support med att strukturera upp styrelsearbetet, möjlighet att bolla HR-frågor och ta del av koncernens interna utbildningar.

– De skräddarsydda utbildningarna har varit väldigt bra. Att både få utbildning inom området och få det med Herenco-inriktningen kring hur till exempel ledarskapet ska vara har varit jättejättebra. Det kommer vi att använda oss mer av.

”Ännu fler synergier”

Samarbetet med de andra bolagen inom Invest har också förbättrat möjligheten för LGG att erbjuda kunden rätt lösning.

– Vi är bara i början av samarbetet med Acticon, Nimex och de andra bolagen inom Invest. Vi kommer att jobba mycket tajtare framöver. Det finns möjlighet redan nu att fråga om tips och råd eller bolla någon specifik fråga och det är väldigt prestigelöst, öppet och roligt. Framöver kommer vi kunna se ännu fler synergier mellan oss tror jag, säger Fredrik.