Människor

Emelie vill utveckla Herencos medarbetare

Emelie Magnusson är ny People & Culture Generalist på Herenco. Med ett hjärta som klappar för system och ett stort intresse för att skapa bättre arbetsplatser vill Emelie utmana och utmanas.

Herencos största tillgång är medarbetarna. I Den gröna påsen är Medarbetare en självklar del och som ett led i detta förstärks nu People & Culture-teamet med Emelie Magnusson.

–  Det känns spännande att jobba för ett familjeägt bolag med så tydlig koppling till värderingarna i Den gröna påsen. Att det även finns en tanke kring samhället är häftigt, omtanken om samhällena vi verkar i känns väldigt fin, säger Emelie.

Hjärta för system

Efter examen från HR-programmet på Jönköping University har Emelie arbetat som HR-generalist på Mullsjö kommun. Där har hon haft en bred och övergripande roll som hon hoppas ska kunna inspirera den nya rollen.

– Jag trivs i en roll där jag får jobba med olika HR-processer och ständiga förbättringar. Jag har ett hjärta som klappar extra för system och tycker att det finns mycket potential i att mäta, dokumentera och följa upp. Att få utveckla och ansvara för Herencos HR-system känns inspirerande.

Den nya rollen som People & Culture Generalist kommer, utöver ansvar för Herencos nya HR-system, även arbeta med rekrytering och pulsundersökningar i koncernen.

– Jag vill utmana bolagen att utvecklas och jag vill även att de ska utmana mig. HR är ett område som förnyas hela tiden och det finns alltid något att göra och förbättra. En vilja att skapa bättre arbetsplatser var det som fick mig intresserad av HR och jag tror att mycket börjar med att medarbetare och ledare får rätt förutsättningar att göra sina jobb.

”Något drömskt”

Som person beskriver Emelie sig själv som glad, väldigt nyfiken och orädd för att prova nya saker. Att just se och besöka nya platser är även ett av Emelies fritidsintressen.

– Just nu är jag inne på att åka till Skottland. Det finns något drömskt över Skottland och jag har hört att det är mycket unik natur, säger Emelie.