Emballator

Emballator Ulricehamns Bleck prisas för innovativ färgburk

Emballators nya, innovativa burk har vunnit guld vid en internationell förpackningstävling.

En färgburk med ett lock som går att öppna om och om igen – och som gör att färgen håller längre. Emballators nya, innovativa burk har vunnit guld vid en internationell förpackningstävling. Varje år koras de mest innovativa förpackningarna vid en internationell konferens som anordnas av magasinet The Canmaker.

I år vann Ulricehamnsföretaget Emballator guld i kategorin färgburkar. Priset består av ett diplom som går att använda i marknadsföringssyfte.

– Det här betyder att vi är på rätt väg och att vi har kommit på något som kan bli en framgång för oss, säger Henric Wiklund som är marknadschef på Emballator.

Vinsten gick till deras nya färgburk med två lock som lanserades i våras. Att burken har två olika lock gör att företagets kunder inom färgindustrin kan välja lock beroende på vilken marknad de vänder sig mot. Det ena locket är helt nytt – och gör det lättare för konsumenter att öppna och återförsluta burken.

– Kunderna vill ha det så tätt som möjligt och att det ska vara lätt att öppna och återförsluta burken. När man målat och sedan tryckt på locket kan det vara problematiskt att få upp det igen efter ett halvår. Ofta använder man en kniv vilket kan skada burkens kanter, säger Henric Wiklund.

Det nya Locket öppnas istället med hjälp av en skruvmejsel eller nyckel och släpper från burken med en pop up-effekt. Locket gör att färgburken kan öppnas och stängas flera gånger utan att burken skadas och färgen torkar.

– Lösningen är enkel och samtidigt väldigt smart för konsumenten. Burken förblir tät och färgen går att använda längre, säger Henric Wiklund.