Packaging Solutions

Emballator lanserar marknadstäckande produktfamilj med fliptop-hattar

Genom samverkan mellan bolagen skapar Emballator viktiga mervärden för sina kunder. Nu lanseras en helt ny kollektion fliptop-hattar som har utvecklats i nära samarbete mellan Emballator Växjöplast och Emballator Tectubes.

Tubhattar med fliptop, eller flipplock som de också kallas, är en populär lösning för många olika tubtyper eftersom de ger en god och hygienisk förslutning samtidigt som det är möjligt att förse dem med garantiförsegling. Emballator Tectubes kunder väljer ofta fliptop-hattar och företaget har tidigare kombinerat egen tillverkning med legoinköp.

–För att ännu bättre möta behoven hos våra kunder har vi i samarbete med Emballator Växjöplast tagit fram en komplett kollektion fliptop-hattar i olika storlekar och dimensioner. För kunderna kommer det att innebära ett ännu större urval, enklare koordinering av färgmatchningar samt att vi kan jobba mer aktivt med ledtider och tillgänglighet. Kort sagt kommer det att bli en stor förbättring, konstaterar Jim Johanneson som är försäljningschef på Emballator Tectubes.

Jens Petersson som är marknadschef på Emballator Växjöplast berättar att produktfamiljen är noggrant framtagen med hänsyn till kundernas behov med avseende på produktinnehåll, funktionalitet och design.

–Sortimentet omfattar tre olika diametrar – 35, 40 och 50 mm, med två olika utseenden, Classic och Soft-line och två olika hålstorlekar per version. Kunden kan också välja mellan en matt eller en blank yta på alla modellerna. Dessutom har vi tagit fram en produktserie med garantiförseglingsband i storlekarna 35-40-50 mm, dessa finns med blank yta.

De första hattarna i serien är redan i produktion och ute hos kund och resterande kommer att lanseras löpande under hösten.

Emballator erbjuder och tillverkar förpackningslösningar till såväl lokala som globala företag och varumärken som verkar inom segmenten livsmedel, kemiteknik, färg, läkemedel, hälsa, livsstil, kroppsvård och kosmetik. Emballator har ca 900 anställda och omsätter drygt 2 miljarder SEK. Våra bolag är indelade i tre affärsområden Emballator Metal Group, Emballator Plastics & Innovation och Emballator Packaging UK, med 10 tillverkningsenheter i Sverige, Finland och Storbritannien.